Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χαμόγελου η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου συμμετείχε η RMS (Risk Management Systems), με τη διοργάνωση ειδικών δράσεων & εκδηλώσεων.

Ως εταιρεία που προωθεί τη μέριμνα για τον συνάνθρωπο και στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, διοργάνωσε σχετική εκδήλωση στο πνεύμα του παραπάνω συνθήματος την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και τα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας – ΚΔΗΦ Δήμου Ελληνικού & ΑμεΑ Αλίμου. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να επισημανθούν στα παιδιά κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούν στο σπίτι, στο σχολείο, στην παιδική χαρά, αλλά και στο δρόμο, με απώτερο σκοπό να παραμένουν ασφαλή.

Η εκδήλωση της RMS ξεκίνησε με ξενάγηση σε έργα της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων και ακολούθησε εικαστική δράση, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποδώσουν ένα χαμόγελο ζωγραφίζοντας. Στο τέλος μοιράστηκαν συμβολικά δώρα.

Η πρωτοβουλία για την καθιέρωση της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας, ήταν του Αμερικανού γραφίστα Χάρβεϊ Μπολ (1921-2001), σχεδιαστή της γνωστής παγκοσμίως κίτρινης χαμογελαστής φατσούλας (smiley). Τον εορτασμό συνεχίζει και προωθεί το Ίδρυμα «Harvey World Smile Foundation», το οποίο δημιουργήθηκε για να τιμήσει τη μνήμη του. Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Χαμόγελου είναι το κάτωθι: «Κάνε μια πράξη καλοσύνης. Βοήθησε ένα πρόσωπο   να χαμογελάσει». Τα άτομα ενθαρρύνονται να ανταλλάσσουν χαμόγελα για να δημιουργήσουν, έστω και για μια ημέρα, μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στον πλανήτη.