Μέχρι και επενδυτική βαθμίδα θα είχε αποκτήσει η χώρα αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έμενε για ένα ακόμη χρόνο στο υπουργείο ΟΙκονομικών και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας που έκανε την καρδιά του πέτρα και μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Τσάρου της οικονομίας σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα… ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και να επαναλάβει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του… έσωσαν τη χώρα.

Φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει ότι η χώρα θα είχε αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα μίλησε για επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας όμως και τη θέση του ότι οι πολίτες “ξεγελάστηκαν” από τις υποσχέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και επέλεξαν να αλλάξουν την κυβέρνηση που τους έκανε να… επαναπαυθούν έχοντας πετύχει την ανόρθωση της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να παραστεί και να μιλήσει στην παρουσίας ενός βιβλίου που βασικό γνώμονα έχει την… αυτοδικαίωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο σημειωτέον στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παύλος Πολάκης τον έχουν κατηγορήσει ως βασικό υπεύθυνο για την ήττα εξ αιτίας της αφαίμαξης της μεσαίας τάξης.

Και αυτό με υβριστικές εκφράσεις…