Το πράσινο φως για την επιστροφή και των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στις αίθουσες έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πιθανόν να γίνει την 1η Φεβρουαρίου, με τα λύκεια να παραμένουν κλειστά στις λεγόμενες “κόκκινες” περιοχές. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε ό,τι αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα, οι δραστηριότητες αυτές πιθανόν να επιτραπούν από τις 25 Ιανουαρίου. Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις κάθως λοιμοξιωλόγοι ζητούν το θέμα να επαναξεταστεί την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας τόνισε ότι το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται την 1η Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι χρειάζεται προσοχή «διότι τα παιδιά των γυμνασίων και λυκείων συμπεριφέρονται όπως οι ενήλικες». Και άλλοι, όμως, ειδικοί πρόκριναν το άνοιγμα των σχολείων.