Ο εμφύλιος βασικών πρωταγωνιστών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανέλαβαν την οδυνηρή επαναδιαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που οδήγησε στο κλείσιμο τω τραπεζών αναβίωσε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή την συζήτηση νομοσχεδίου για την «Οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 για το έτος 2020» ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε τόσο στην σημερινή κυβέρνηση όσο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Απαντώντας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι την επίμαχη περίοδο, υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας έντονης συζήτησης κατά την οποία ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών είχε συναινέσει στην δημοσίευση ανακοίνωσης που θα τόνισε ότι η «νεοσυσταθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνέχιζε το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης. Το πρόγραμμα δηλαδή που περιελάμβανε και τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων».

«Δεν είναι ο κ. Βαρουφάκης ο μοναδικός εντός της αίθουσας που έχει γνώση για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων εκείνης της εποχής. Η κριτική λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ να ασκείται με μέτρο», σημείωσε ο κ. Παππάς.