Μεγάλη τιμή για την Αττική και την Ελλάδα αποτελεί η δημιουργία του Πολιτιστικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης που φέρει το όνομα της αναγνωρισμένης σε παγκόσμια κλίμακα Ελληνίδας ακαδημαϊκού, Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 29/4 από τη μεγάλη Ελληνίδα ιστορικό, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και το Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.

Το έργο, προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων Ευρώ, υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Aντώνιο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης, Σ. Βούλτεψη, Μπ. Παπαδημητρίου, Θ. Φωτίου, Γ. Μπαλάφας, Τ. Αντωνίου, η πρώην Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Η. Γρηγορίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του ιερού κλήρου, καθώς και πλήθος πολιτών.

Να σημειωθεί ότι η προγραμματική σύμβαση είχε υπογραφεί κατά την προηγούμενη περιφερειακή περίοδο και μετά από την αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων, το έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε κατά την τρέχουσα περιφερειακή περίοδο από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση τους να δώσουν στην αίθουσα το όνομα της Ελένης Γλύκαντζη – Αρβελέρ, μιας Ελληνίδας που έχει τιμήσει σε παγκόσμια επίπεδο την Ελλάδα.

Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει συμβάλει στη δημιουργία σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων»

Με αφορμή τα εγκαίνια ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη σημαντική Ελληνίδα Ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία με το κύρος και το επιστημονικό της έργο τιμά την Ελλάδα διεθνώς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην βαρύτητα που δίνει ως Περιφερειάρχης για την υλοποίηση υποδομών και αιθουσών που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μαθητές αλλά και τους κατοίκους των δήμων της Αττικής.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Με χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 115 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Αττικής την περίοδο 2019-2023 έχει συμβάλει στη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών και σχολικών εγκαταστάσεων και αιθουσών.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε τη χαρά να συμβάλλουμε στην ολοκλήρωση και του έργου με τίτλο «Προσθήκη Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1οΔημοτικόΣχολείο Ελληνικού με αρχικό προϋπολογισμό 2.600.000,00 €. Κατά την περίοδο της θητείας μας, 2019 – 2023, έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής 29 πράξεις για την δημιουργία νέων σχολείων και επέκτασης παλαιών, συνολικού προϋπολογισμού 69.458.167 €. Συνολικά δημιουργήθηκαν πάνω από 251 αίθουσες σε νέα σχολεία και κάλυψαν τις ανάγκες περίπου 6,5 χιλιάδων μαθητών.

Επιπλέον έχουν χρηματοδοτηθεί 23 μελέτες για σχολεία, προϋπολογισμού 6.485.510 €. Επίσης για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία έχουν υλοποιηθεί 29 πράξεις με προϋπολογισμό 39.779.824 €».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση ενός έργου το οποίο παρουσίασε τεχνικές δυσκολίες στην ολοκλήρωση του και είχε διακοπεί κατά την περίοδο της πανδημίας.

Δείτε σχετικό Βίντεο:

https://youtu.be/rcFVFhBjto8