Εντονη θα είναι η παρουσία των δημοσιογράφων και σ’ αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων. Κάποιοι έχουν ανακοινωθεί, άλλοι βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις, ενώ άλλοι είναι στο… περίμενε.

Από τη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη ανακοινωθεί η νυν ευρωβουλεύτρια Μαρία Σπυράκη, καθώς και οι Δημήτρης Τσιόδρας, Βίκυ Φλέσσα και Νίκος Στέφος. Υποψήφιος θα είναι και ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν «προκριματικές» διαδικασίες, όπου τα μέλη θα αναδείξουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, εξαίρεση οι νυν ευρωβουλευτές. Ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης. Στην προκριματική διαδικασία μετέχουν οι δημοσιογράφοι Δώρα Αυγέρη, Δημήτρης Πανόπουλος, Δημήτρης Παπανώτας, Στέλλα Μαϊμάρη, Ευάγγελος Αντώναρος, Σπύρος Δενδρινός, Λάμπρος Παναγιώτου, Παναγιώτης Τσοχλιάς, Δώρα Τσαμπάζη και Αρης Σκούρτης.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου και μόνος δημοσιογράφος υποψήφιος θα είναι ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Ακούγεται πάντως ότι ίσως είναι τελικά και ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής.

Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα υποψηφίους, ούτε η Ελληνική Λύση (αλλά μαζί της υποψήφιος θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και δημοσιογράφος Γιάννης Σκάλκος), ούτε η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στις πρώτες υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς θα είναι ο εν ενεργεία ευρωβουλευτής, ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε πριν τη διάσπαση, Στέλιος Κούλογλου.