Με εξασφαλισμένο το 4,72% και 13 έδρες, ο επικεφαλής των ακροδεξιών Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, δεν είχε πλέον λόγο να κρύβεται και στις πρώτες δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Κασιδιάρη, που «ήταν το καύσιμο για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ελάχιστοι είχαν ακούσει τους Σπαρτιάτες, ένα μικρό ακροδεξιό κόμμα, που επεδίωκε να πάρει ένα κομμάτι από την εκλογική πίτα των καταδικασμένων εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Ολα άλλαξαν όταν ο έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας καταδικασθείς για εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε ότι στηρίζει το κόμμα. 

Οι Σπαρτιάτες δεν πήραν απλώς ένα κομμάτι, αλλά σχεδόν ολόκληρη την πίτα και με ποσοστό 4,72% μπήκαν στη Βουλή κερδίζοντας 13 έδρες. Τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι αντίθετος στην ιδεολογία και τις πράξεις της. Με εξασφαλισμένη την παρουσία στη Βουλή, ωστόσο, ο Βασίλης Στίγκας δεν είχε πλέον λόγο να κρύβεται, και στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των exit polls παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ούτε ο ίδιος ούτε οι θέσεις του κόμματος που έσπρωξαν το κόμμα στη Βουλή.

Αυτός που έπεισε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να ψηφίσουν Σπαρτιάτες ήταν ο έγκλειστος νεοναζί. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για τη βοήθεια που μας έδωσε. Ηταν το καύσιμο για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε.