ΕΕ: 700 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση-Αυξάνεται το ψηφιακό χάσμα

by news

Τη δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση 700 εκατομμυρίων ευρώ για την Παγκόσμια Εταιρική Σχέση για την Εκπαίδευση (GPE) για περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο κορίτσια και αγόρια σε 90 χώρες ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

« Είμαι περήφανη που θα υποστηρίξουμε την Παγκόσμια Εταιρική Σχέση για την Εκπαίδευση με 700 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2021-2027 για να βοηθήσουμε στο μετασχηματισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο . Η υποστήριξη της εκπαίδευσης, ιδίως για τα κορίτσια και τις γυναίκες, είναι το κλειδί για να δοθούν στη νέα γενιά καλές προοπτικές στη ζωή “, σημείωσε η ίδια.

Ακόμη και πριν από την πανδημία COVID-19 υπήρξε μια παγκόσμια μαθησιακή κρίση, με περίπου 617 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας 6–14, παγκοσμίως να μην μπορούν να επιτύχουν ελάχιστα επίπεδα επάρκειας στην ανάγνωση και οι έφηβοι να μην αναπτύσσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον 21ο αιώνα. Η COVID-19  έχει επιδεινώσει την μαθησιακή κρίση, αυξάνοντας τις ανισότητες και το ψηφιακό χάσμα.

Η εκπαίδευση των κοριτσιών σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα επιδεινώνεται. Για παράδειγμα, με πολύ λιγότερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τα αγόρια (17% λιγότερο παγκοσμίως) και στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας (26% λιγότερο), τα κορίτσια έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό πίσω σε ευκαιρίες εξ αποστάσεως μάθησης.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα