Η κατάρρευση του αφηγήματος περί εμπλοκής 10 πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis δεν έβαλε μυαλό στον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται έτοιμος να ρίξει και πάλι στον βούρκο που φτιάχνει για την πολιτική ζωή τρεις (και πάλι) κουκουλοφόρους μάρτυρες που εμφανίζονται, σύμφωνα με στέλεχος του κόμματος, έτοιμοι να καταθέσουν, εφόσον λάβουν καθεστώς «προστασίας μαρτύρων». Παράλληλα αποκαλύπτεται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις, καθώς και ότι το όλο σκηνικό βασίζεται σε… μαρτυρίες

Όπως έγινε και στην υπόθεση Novartis, όλα δείχνουν να είναι έτοιμα. Το αφήγημα, οι μάρτυρες… δημοσίου συμφέροντος και η λογική Παπαγγελόπουλου, ο οποίος φέρεται να έχει την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σε δικαστικό λειτουργό «στείλε εσύ την υπόθεση και άστους να καθαρίσουν…».

Η λογική αυτή, κυρίαρχη και πάλι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις υποκλοπές, έχει μπει στις ράγες. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Kontra, ο δικηγόρος και υποψήφιος του κόμματός Γιάννης Ματζουράνης, βρίσκονται εν αναμονή να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη τρία άτομα τα οποία διενεργούσαν τις υποκλοπές με τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

«Τα τρία αυτά πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το δυσώδες παρασκήνιο, δηλαδή, ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν ως δράστες τις υποκλοπές» ανέφερε, προσθέτοντας πως είναι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία που έχει εμπλακεί σε παρακολουθήσεις με το κακόβουλο λογισμικό predator που θέλουν να… μιλήσουν.

Τρείς ήταν και οι μάρτυρες στην σκευωρία της Novartis που έφτασαν να καταθέτουν ότι χρηματίστηκαν πρώην πρωθυπουργοί και πρώην υπουργοί. Που μιλούσαν για τροχήλατες βαλίτσες που έφταναν στο Μέγαρο Μαξίμου για να δοθούν στον Αντώνη Σαμαρά και δήλωναν ότι “άκουσαν τους είπαν και νόμιζαν”.

Χρησιμοποιήθηκαν για να συρθούν στο βούρκο πολιτικά πρόσωπα, ορισμένα εκ των οποίων χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια για να βγάλουν από πάνω τους τη λάσπη που τους έριξαν στη λογική Πολάκη, να μπουν πολιτικοί αντίπαλοι στη φυλακή για να κερδίσει το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Η αναφορά σε μάρτυρες που θέλουν να καταθέσουν υπό προστασία δείχνει ότι το σκηνικό είναι έτοιμο και ότι δεν είναι τυχαία η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσπάθειες να δημιουργηθεί μια Novartis 2.

Ούτε και η αναφορά του σε ενορχήστρωση αυτής της προσπάθειας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε αυτή τη φορά η επίθεση λάσπης και αποδόμησης έχει αποκλειστικό στόχο τον ίδιο, αφού είναι το πρόσωπο που αδυνατεί ο Αλέξης Τσίπρας να κερδίσει, όπως βεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις και όλα τα ποιοτικά στοιχεία των σχετικών δεικτών τους.

 Δεν υπάρχουν αποδείξεις

Σε άλλη συνέντευξη ο Γιάννης Ματζουράνης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. «Τα γραφεία της εταιρείας εκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση» είπε για να συνεχίσει:

«Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες»

Για να καταλήξει απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα βρεθεί άκρη χωρίς αποδεικτικά στοιχεία λέγοντας ότι «αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια»