Ανοικτό κάλεσμα στα δυναμικά κοινά της διεθνούς αγοράς να γνωρίσουν από κοντά τις ευκαιρίες που προσφέρει η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιφέρεια της χώρας, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής μέσα από την παρουσία της στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Visit Attica. The Greater Athens’ Region», το Περίπτερο της Περιφέρειας στη ΔΕΘ είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες της μεγαλύτερης έκθεσης των Βαλκανίων, προβάλλοντας τη νέα ολιστική στρατηγική της περιφερειακής αρχής για την ανάδειξη της Αττικής ως ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο.

«Από την καρδιά της ΔΕΘ, στέλνουμε ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλον τον κόσμο, ότι η Αττική ανοίγεται στο αύριο με δυναμισμό και αισιοδοξία, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες σε κάθε ενδιαφερόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Η εξωστρέφεια αποτελεί έναν από τους πιο θεμελιώδεις άξονες της πολιτικής μας, για να δώσουμε στη διεθνή αγορά το στίγμα της νέας εποχής που χαράζουμε για τη Μητροπολιτική Αττική. Και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μας προσφέρει τη δυνατότητα να προωθήσουμε σε ένα ευρύτατο κοινό τα στρατηγικά πλεονεκτήματά μας: το παγκοσμίως διάσημο τουριστικό προϊόν, που καθιστά την Αττική ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για όλο τον χρόνο. Τα μεγάλα έργα πνοής και τις σύγχρονες υποδομές, που αλλάζουν την εικόνα κάθε γειτονιάς. Το πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα και την πλούσια παράδοση στον αθλητισμό. Τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την "έξυπνη" επιχειρηματικότητα. Με συνεκτικό σχέδιο, βάζουμε σήμερα τα θεμέλια του αύριο και περιμένουμε τον διεθνή επισκέπτη, τον επενδυτή, τον επιχειρηματία, για να επωφεληθεί από όλες τις ευκαιρίες που του παρέχει η Μητροπολιτική Αττική μας».

perattikis-deth-6.png

Οι επισκέπτες του Περιπτέρου, θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν μέσα από το ενημερωτικό υλικό, αλλά και από εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας, σχετικά με τους βασικούς άξονες στους οποίους κινείται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της διοίκησης:

- Την επιτάχυνση και τη βέλτιστη αξιοποίηση των επενδύσεων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, που δίνουν νέες προοπτικές στην υγιή επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας.

- Τις μεγάλες υποδομές - με κυριότερες την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την αναβάθμιση των λιμένων και του αεροδρομίου, την οδική ασφάλεια κ.α. – που καθιστούν την Αττική μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη.

- Την ενίσχυση του βιώσιμου τουρισμού με έμφαση στις θεματικές μορφές του, αξιοποιώντας το ήδη δημοφιλές brand name της Αττικής, τα κοσμοπολίτικα νησιά της, τη γαστρονομία κλπ, με στόχο την αύξηση της μέσης τουριστικής δαπάνης και των ημερών διαμονής.

- Την περαιτέρω ανάδειξη του διαχρονικού πολιτιστικού αποτυπώματος, μέσα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και τους υπερσύγχρονους χώρους τέχνης, καθώς και τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών
διοργανώσεων.

- Τη δημιουργία μιας «έξυπνης» Περιφέρειας, που πρωτοστατεί στην ψηφιακή μετάβαση, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη και παρέχοντας νέες δυνατότητες στους εκπροσώπους του σύγχρονου επιχειρείν.