Δεν υπάρχουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν επαφή της μεγαλόσωμης αρκούδας με τον 61χρονο ορειβάτη στη Δράμα, διαπίστωσε ότι ιατροδικαστής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προιστάμενος ιατροδικαστής Θράκης Νίκος Κιφνίδης ενημέρωσε τους αστυνομικούς που διενεργούν έρευνες για την υπόθεση θανάτου πως δεν εντόπισε κανένα εύρημα που να αποδεικνύει επαφή της αρκούδας με τον άτυχο Χρήστο.
Ως αιτία θανάτου καταγράφεται η πτώση από μεγάλο ύψος. Το θύμα είχε υποστεί κατάγματα σπονδυλικής στήλης και αυχένα, κατάγματα στα αριστερά πλευρά ενώ είχε απώλεια αίματος, περίπου 2,5 λίτρων.
Ο άτυχος ορειβάτης, δεν έζησε ούτε δευτερόλεπτο μετά την πτώση μιας και τα τραύματα ήταν εξαιρετικά σοβαρά, ενώ η πτώση έγινε με την πλάτη. Πλέον οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες στη Δράμα υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων.