Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων. Η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε στο MEGA τη σημασία της πρόληψης, σημειώνοντας πως το υπουργείο Παιδείας μέσω δράσεων και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. προχωρά στην καταπολέμηση του φαινομένου.

«Η πρόληψη περνά από το σπίτι και το σχολείο είναι ο βασικός μηχανισμός άμβλυνσης τέτοιων προβλημάτων. Μακάρι να ήταν μόνο στο σχολείο, δυστυχώς είναι παντού. Είναι όταν βγαίνουν τα παιδιά βόλτα, είναι στο σπίτι τους», είπε.

Ιδιαίτερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε τη σημασία των κοινωνικών λειτουργών, των οποίων η παρουσία έχει διπλασιαστεί στα σχολεία.

Kifissia Watch: Μία πρωτοβουλία γονέων για την ανήλικη παραβατικότητα

Το Kifissia Watch αποτελεί μία πρωτοβουλία γονέων, οι οποίοι επιτηρούν κεντρικά σημεία που συχνάζουν ανήλικοι και όταν παρατηρούν περιστατικά παραβατικότητας καλούν την αστυνομία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάιο, με αφορμή ένα περιστατικό με απειλή μαχαιριού.

«Είναι μία πρωτοβουλία πολιτών που μαζευόμαστε σε συγκεκριμένα μέρες και ώρες, χωριζόμαστε σε ομάδες και επιτηρούμε», είπε ο ιδρυτής της ομάδας Κύρος Ασφής, με τη Δόμνα Μιχαηλίδου να συμπληρώνει πως «χρειαζόμαστε τους γονείς συμμάχους σε αυτό».

«Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε πανευρωπαϊκά μετά τον Covid, μας έχει τσακίσει», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.