«Έχω τη θεσμική υποχρέωση να είμαι παρούσα, όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτεται ένα σχολείο της χώρας. Ένας θεσμός έρχεται σε ένα σχολείο μας να συνομιλήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς, έχω χρέος να είμαι εκεί, να ακούσω, να πω τι έχει γίνει» εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας στις αναφορές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη περί «απρόκλητης» παρουσίας της στο ειδικό σχολείο που επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη, στην Καλλιθέα.

Μάλιστα, η κα Μιχαηλίδου επεσήμανε, επίσης, πως το ίδιο είχε κάνει, όταν είχε επισκεφθεί σχολική μονάδα και ο προκάτοχος του κ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα ανάλογο πρόβλημα: «Πριν τρία χρόνια είχε κάνει μια αντίστοιχη παρουσία στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ο Αλέξης Τσίπρας. Πήγα να τον υποδεχτώ και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Ακόμα, η υφυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε πως ήταν συμμαθήτρια με τον κ. Κασσελάκη και πως γνωρίζονται από 8 χρονών. Συνεπώς, όπως είπε: «Ένας άνθρωπος της δικής μου γενιάς, έρχεται σε ένα σχολείο με παιδιά με αναπηρία και κάνει εξαγγελίες με μεγάλη ελαφρότητα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί η δική μας γενιά έχει χρέος να βρει λύσεις, όχι να επικοινωνήσει. Ο υπουργός μου ο κ. Πιερρακάκης, πήγε σε 30 σχολεία στη Θεσσαλία, χωρίς κάμερες. Το ίδιο κι εγώ. Το θέμα είναι πως θα κάνουμε την χώρα μας καλύτερη». 

«Το θέμα δεν είναι για μένα ότι με έσβησε από το βίντεο ή ότι με έσπρωξαν για να βγάλουν αυτό το βίντεο. Εχουμε σοβαρότερα ζητήματα να λύσουμε και να συζητήσουμε. Με επιχειρήματα τύπου “θα βάλω air condition, θα σας βρω ακίνητο”, δεν λύνονται. Μακάρι να είχαμε ένα μαγικό ραβδί όλοι και να βρίσκαμε γρήγορα λύση. Ενα ακίνητο προσβάσιμο με σωστές προδιαγραφές δεν βρίσκεται σε μία εβδομάδα. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα», πρόσθεσε.

Μιχαηλίδου: Το εργαστήρι που επισκέφθηκε άνοιξε επί ΣΥΡΙΖΑ - Εξ αρχής δεν έπρεπε να είναι εκεί 

Επίσης, σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Κασσελάκη ότι μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του σχολείου που επισκέφθηκε και μάλιστα άμεσα, η κα Μιχαηλίδου υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος χώρος εκπαίδευσης άρχισε να λειτουργεί πριν πέντε χρόνια, όταν στη διακυβέρνηση της χώρας βρισκόταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το εργαστήρι που επισκέφθηκε, άνοιξε πριν πέντε χρόνια από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να αλλάξουμε εκεί τα πράγματα. Το να αλλάξει η τοποθεσία… Εξ αρχής δεν έπρεπε να είναι εκεί. Πρέπει ο δήμος που είναι αρμόδιος να κάνει ορισμένα πράγματα. Το θέμα είναι να συζητήσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις. Όχι για επικοινωνιακά τεχνάσματα».