Για τους εντατικούς ελέγχους στις δομές ανηλίκων, αλλά και τα επιδόματα που θα πιστωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες σε παραπάνω από 1 εκατ. δικαιούχους μίλησε στο MEGA η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η πληρωμή των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, θα πιστωθούν τα επιδόματα παιδιού (Α21), στέγασης, γέννησης και υπερηλίκων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και το έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες και μακροχρόνια ανέργους.

Όπως τόνισε στο MEGA η υφυπουργός Κοινωνικής Εργασίας, οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι η στήριξη της οικογένειας. Το επίδομα παιδιού είναι το μεγαλύτερο επίδομα που έχουμε. Δίνεται σε 1,1, εκατ. παιδιά και αντιστοιχεί σε 1,1 δισ. ευρώ», δήλωσε και συμπλήρωσε πως το υπουργείο έχει προχωρήσει σε αύξηση των δικαιούχων.

Για την «Κιβωτό του Κόσμου»
Το δεκασέλιδο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που συνέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ήταν «καταπέλτης» για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς βάζει στο «κάδρο» τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα αλλά και τουλάχιστον δύο ακόμη πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πόρισμα αναφέρεται η ύπαρξη τέλεσης τριών κακουργημάτων, της νομιμοποίησης εσόδων, της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως η εισαγγελία εργάζεται πάνω στην υπόθεση προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο στοιχειοθετημένη γίνεται η κατηγορία, ενώ τόνισε πως το υπουργείο έχει εντείνει τους ελέγχους σε δομές.

«Η δικαιοσύνη προσπαθεί να στοιχειοθετήσει την έρευνα προκειμένου να μην της ξεφύγει τίποτα. Με τη βοήθεια της νέας διοίκησης πήραν κατάθεση και από άλλον ανήλικο. Ξέρω ότι η εισαγγελία για να μην της ξεφύγει τίποτα προσπαθεί να δέσει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται την υπόθεση».

«Έχουμε εντείνει το πλαίσιο ελέγχων των δομών μέσα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Κάνουμε συνεχώς ελέγχους με τον Συνήγορο του Παιδιού και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας», συμπλήρωσε.

Για το «Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε πως κατά κύριο λόγο το ελέγχει ο Συνήγορος του Πολίτη και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει τον έλεγχο για την πλήρωση των φακέλων.