Θέμα χρόνου είναι πλέον να ολοκληρώσει η δικαιοσύνη την έρευνά της σε ό,τι αφορά τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα, έξω από το κλειστό «Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Γράφει η Ιουλία Σκούρτη

Συγκεκριμένα, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εκδοθούν (πολύ σύντομα) νέα εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον δύο (τρανταχτά) ονόματα, τα οποία όπως συνάγεται από τις έρευνες του ανακριτή, είναι αυτοί που «καθοδήγησαν» τους χούλιγκαν τη μοιραία βραδιά που έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Λυγγερίδης.

Πηγές που έχουν γνώση για την πορεία των ερευνών έλεγαν στο «Μ» πως «παρότι υπήρξε σοβαρή και εν πολλοίς ανεξήγητη καθυστέρηση από την πλευρά της αστυνομίας σχετικά με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών, ο ανακριτής είναι έτοιμος να εκδώσει νέα εντάλματα».

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους κατηγορούμενους και ηγετικό στέλεχος της «Θύρας 7» στην κατάθεσή του στον ανακριτή, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού.

«Οταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης, όπως ακούμπησα στα κάγκελα, μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Γελοίες δικαιολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος αρχηγός της «Θύρας 7» στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί αρκετοί μάρτυρες τον υπέδειξαν ως τον άνθρωπο που είχε το γενικό πρόσταγμα των βίαιων επεισοδίων έξω από του Ρέντη, είπε κάτι γελοίες δικαιολογίες του τύπου «κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι’ αυτό κατονομάζουν εμένα».

Ερωτηθείς για τη διαπίστευση που φέρεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της "Θύρας 7" αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο», ενώ για το  πώς κατάφερε να διαφύγει από το στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» αποκάλυψε πως αυτό κατέστη δυνατό, επειδή είχε τη διαπίστευση και τον άφησαν οι αστυνομικοί να περάσει.

«Την 14:50 ώρα της 18/02/2024 άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην υπηρεσία μας και ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο, απέναντι από τη θύρα 5 του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης", ένα φλασάκι με βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη στο "Μελίνα Μερκούρη"», αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στο βίντεο «φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια. Αστυνομικός της υπηρεσίας μας μετέβη στο σημείο, όπου πράγματι εντόπισε την εν λόγω συσκευή αποθήκευσης. Ανωτέρω απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξάγει τυχόν βιντεοληπτικό υλικό και στη συνέχεια για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος της συσκευής. Το Τμήμα 7ο Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της ανωτέρω υπηρεσίας εντόπισε δεκαπέντε (15) αρχεία βίντεο, στα οποία εμφαίνεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν εξέλθουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών δύο (2) ατόμων, εξέρχονται προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς».

Τέλος, όπως τονίζεται στο ίδιο διαβιβαστικό, οι επιθέσεις των οπαδών του Ολυμπιακού ήταν απρόκλητες «και μάλιστα η Α-535 ΔΙ.Α.Τ. βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα. Αυτό δείχνει και τη μεγάλη θέληση των μελών της Εγκληματικής Οργάνωσης να πραγματοποιήσουν τις σφοδρές επιθέσεις τους. Αφορμή για την εκδήλωση των επιθέσεών τους ήταν η συμπλήρωση δεκαπέντε (15) χρόνων από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου Αλέξανδρου (06/12/2008), ενώ επίσης θέλησαν να δώσουν και συνέχεια στις επιθέσεις που πραγματοποίησαν, την 03/12/2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, λίγο πριν και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις ομάδες ΠΑΕ Βόλος Ν.Π.Σ.-ΠΑΕ Ολυμπιακός».