Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία, τη Δευτέρα (3/2), τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 7 αλλοδαπών από την Τουρκία που κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία και τον σοβαρό τραυματισμό τρίτου ατόμου, στη Γλυφάδα, στις 9 Δεκεμβρίου 2024.
Πρόκειται για τους συλληφθέντες:
1. Suer Zubeyt του Abdulgafur και της Besna, γεννηθέντα στις 3-3-2002 στην Τουρκία
2. Sesiguzel Muhammetcan του Muzaffer και της Anahanim, γεννηθέντα στις 25-8-1998 στην Τουρκία
και τους μη συλληφθέντες:
3. Cintimur Yunus του Sadic και της Mecbure, γεννηθέντα στις 16-5-2003 στην Τουρκία
4. Ermusat Sinan του Halit και της Hacer, γεννηθέντα στις 01-03-2003 στην Τουρκία
5. Ozates Mehmet του Ahmet και της Feride, γεννηθέντα στις 5-5-1992 στην Τουρκία
6. Satir ή Setir Besirhan του Abbas και της Zahide, γεννηθέντα στις 4-3-2003 στην Τουρκία
7. Dilekci Furkan του Murat και της Sema, γεννηθέντα στις 26-2-2001 στην Τουρκία
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην πρόοδο της διερεύνησης της υπόθεσης, στην εκτέλεση των εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης, στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των ως άνω αξιόποινων πράξεων, καθώς και στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη νέων περιπτώσεων αξιόποινων πράξεων στις οποίες ενέχονται αλλά και για να ευοδωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών – συναυτουργών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476911 και 210-6476228 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.