Τον διπλασιασμό του προγράμματος «Στέγη μου» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή του συνέντευξη στο STAR, καθώς, όπως υπογράμμισε, απαντά στο πραγματικό πρόβλημα των υψηλών ενοικίων.

«Το πρόγραμμα "Στέγη μου" πάει πολύ καλά. Θα το διπλασιάσω. Και αν είναι επιτυχημένο, θα δούμε ενδεχομένως να αυξήσουμε λίγο τα όρια και να αξιοποιήσουμε περιουσία του Δημοσίου για κοινωνική παροχή», είπε συγκεκριμένα. Υπογράμμισε δε τη σημασία άλλων σχετικών δράσεων, όπως το «Αλλάζω θερμοσίφωνα» και τα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την επιλογή της κυβέρνησης να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ δήλωσε «υπερήφανος που κρατήσαμε την κοινωνία όρθια στον κορωνοϊό», στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιμένει να βλέπει το ποτήρι τελείως άδειο. 

«Η δουλειά μου είναι να λύσω τα προβλήματα. Διαφορετικό αυτό από το να παρουσιάζεται η εικόνα μιας Ελλάδας κατάμαυρης. Στα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και οι αγκινάρες είναι μαύρες. Το να παρουσιάζεται μια εικόνα κατάμαυρη από το παρελθόν δεν μας ταιριάζει», τόνισε.