Νέο καμπανάκι για την πορεία του κόμματος της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης χτυπάει ο Διονύσης Τεμπονέρας, γράφοντας χαρακτηρισιτκά, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα».

Στο άρθρο με τίτλο «Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας», το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει μια σειρά από σημεία που οδηγούν στην πολιτική κατάρρευση του κόμματος, «δείχνοντας», ανάμεσα σε άλλα, την απουσία εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, τον αρχηγισμό, την άρνηση αυτοκριτικής.

«Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν μπορεί να κριθεί για το κακό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά δυστυχώς "πληρώνει" τις διαχρονικές αδυναμίες του πολιτικού σχηματισμού, όπως και την ανικανότητά του να αποδώσει πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης με αιχμή, μεταξύ των άλλων, τον σύγχρονο ρόλο του κράτους με αυτοδιοίκηση για την άρση των περιφερειακών και γεωγραφικών ανισοτήτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα. Ο αρχηγισμός μια ηγετική μη νομιμοποιημένη ελίτ που επικάθεται σε όλη την κομματική βάση, η ρευστοποίηση του κόμματος, η απουσία στρατηγικού σχεδίου, η άρνηση αυτοκριτικής εκθέτουν τον σχηματισμό σε πολλαπλούς κινδύνους. Το ενδεχόμενο πολιτικής κατάρρευσης είναι εμφανές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διονύσης Τεμπονέρας.