Στην παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη εντάσσεται ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης. 

«Η απόφαση του Βασίλη Γάκη Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης – αυτοδιοικητικού στελέχους με μακρά πορεία και αναγνωρισμένη συμμετοχή την πόλη μας από θέσεις ευθύνης – να υποστηρίξει την ανεξάρτητη και υπερκομματική αυτοδιοικητική μας πρόταση, αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε και θα κάνουμε τις αναγκαίες υπερβάσεις που απαιτούνται προς όφελος των συμπολιτών μας. Την ίδια ώρα, αναδεικνύει τη διαχρονικά υπεύθυνη στάση του πολύπειρου αυτοδιοικητικού, τη συνέπεια έργων και λόγων του, την αποφασιστικότητα του να προτάξει -για μια ακόμη φορά- το καλό της πόλης, το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Παραμένουμε έντιμοι στα όσα δεσμευτήκαμε ήδη από την πρώτη ημέρα που απευθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας: ότι θέλουμε και μπορούμε να συσπειρώσουμε όλες τις δημιουργικές και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ότι κινούμαστε έξω από τα κουτιά των συμφερόντων και τις ιδεοληπτικές εμμονές. Ότι η ¨Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη¨ είναι μια ανεξάρτητη, πολύχρωμη, πολυσυλλεκτική κίνηση της κοινωνίας των πολιτών. Σήμερα το αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά. Για εμάς, προτεραιότητα είναι η Θεσσαλονίκη. Για άλλους, το κυνήγι των χρισμάτων. Στις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες θα αποφασίσουν» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του Στέλιου Αγγελούδη. 

Η δήλωση του Βασίλη Γάκη 

«Στη μακρόχρονη αυτοδιοικητική μου θητεία έχω αποδείξει με τις προσωπικές μου επιλογές ότι δίνω προτεραιότητα στη Θεσσαλονίκη και στους συνδημότες μας. Η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει συνειδητή επιλογή. Επιλογή ευθύνης, καθώς πολιτεύομαι πάντα με υπευθυνότητα, πολιτικό πολιτισμό, συνέπεια, σεβασμό και αγάπη για την πόλη μας. Αυτές οι αρχές με οδηγούν και τώρα» επισημαίνει ο Βασίλης Γάκης. 

«Βιώνουμε στη πόλη μας μια σκληρή καθημερινότητα, προϊόν αδυναμίας, αναποτελεσματικότητας και έλλειψης κατανόησης της καθημερινότητας των πολιτών. Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι συνεχής και ποτέ δεν περίμενα, μετά από τόσα χρόνια θητείας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, εν έτει 2023, να ασχολούμαστε με τις αυτονόητες και στοιχειώδεις υπηρεσίες που θα πρέπει να παρέχει ο δήμος μας στους πολίτες, αντί να καταθέτουμε στο δημόσιο διάλογο ρεαλιστικές προτάσεις που θα αφορούν τη Θεσσαλονίκη της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της εξωστρέφειας, τη Θεσσαλονίκη των πολιτών και του κόσμου. Άλλωστε, αυτό ζητούν οι Θεσσαλονικείς από εμάς. Επιτέλους να κάνουμε βήματα εμπρός, πέρα από τις καταβολές του καθενός, τις οποίες προσωπικά δεν αρνούμαι και τις σέβομαι. Η Θεσσαλονίκη, μας ενώνει ανεξάρτητα από που προερχόμαστε ή σε ποια γειτονιά κατοικούμε. Αποτυπώνουμε στη μνήμη μας το παρελθόν ως διδαχή και όχι ως εμμονή. Υπηρετούμε την πόλη μας αποτελεσματικά και προχωράμε μπροστά» προσθέτει. 

Στη δήλωση του, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει τον Στέλιο Αγγελούδη προσωπικότητα «που διακρίνεται από αποτελεσματικότητα, διοικητική ικανότητα και σύγχρονη αντίληψη σχεδιασμού και ανάπτυξης» και επισημαίνει ότι η ομάδα του αποτελείται από «προσωπικότητες από τις κοινωνίες των πολιτών, της εργασίας, της επιχειρηματικότητας ,του πολιτισμού, της επιστήμης. Μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες, συγκλίνοντας όμως σε μια κοινή κατάληξη, τη Θεσσαλονίκη μας που θέτουν πάνω από κάθε τι. Όπως έχω καταστήσει σαφές με δημόσιες τοποθετήσεις μου και όσων αφορά στις πολιτικές μου πεποιθήσεις δηλώνω ότι παραμένω σταθερά προσηλωμένος στις ιδέες μου, στη στήριξη του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της Θεσσαλονίκης και όπως αυτές, άλλωστε, συνδυασμένα ενισχύονται από τις αναπτυξιακές δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». 

«Τα προβλήματα της πόλης δεν έχουν χρώμα. Οι ανάγκες της πόλης και των δημοτών είναι απαιτητικές και επείγουσες. Τώρα είναι ώρα δουλειάς! Για αυτό ακριβώς το λόγο συνεχίζω υπεύθυνα, για τη Θεσσαλονίκη. Γνωριζόμαστε χρόνια και θέλω να συνεχίσω να είμαι χρήσιμος. Βάζουμε τη Θεσσαλονίκη μπροστά. Βάζουμε τους ανθρώπους της πόλης μας μπροστά, γιατί αυτή η πόλη είμαστε εμείς, οι άνθρωποι της και σίγουρα μας αξίζει να ζούμε σε μια καλύτερη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μας, αξίζει πολλά περισσότερα» καταλήγει ο κ. Γάκης.