Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα κριθεί η μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του politic.gr. 

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή» ο Κωνσταντίνος Ζέρβας οδηγεί την κούρσα με 30,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Στέλιος Αγγελούδης με 21%, τρίτος ο Σπύρος Πέγκας με 11,8%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Δρόσος Τσαβλής με 8,2%.

Οι πολίτες απάντησαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στην ερώτηση για την εικόνα που έχουν για τον εν ενεργεία δήμαρχο, το 58% απάντησε «αρνητική», το 30% «θετική/μάλλον θετική», ενώ το 12% μπήκε στην κατηγορία «δεν γνωρίζω / δεν απαντώ». Επίσης, σε ερώτηση για το αν η ζωή τους έχει γίνει καλύτερη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το 43% απάντησε ότι είναι χειρότερη, το 27% καλύτερη, το 22% η ίδια και το 8% «δεν γνωρίζω / δεν απαντώ»..

Οι Θεσσαλονικείς ζητούν δημοτικές παρατάξεις χωρίς κομματικά χρώματα. Σε σχετική ερώτηση το 45% απάντησε πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι. Αντίθετα το 35% δήλωσε ότι θέλει να έχουν λάβει το χρίσμα από κάποιο κόμμα, και το υπόλοιπο 20% είπε ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.