Η απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse που διεξήχθη για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ωστόσο το ενδιαφέρον κεντρίζει η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Λίγο πριν από τις ευρωεκογές, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν υψηλό ποσοστό συσπείρωσης, με το 82% των ψηφοφόρων τους να λένε πως θα πάνε οπωσδήποτε στην κάλπη, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πέφτει στο 76%. 

Εξαιτίας αυτής της τάσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τρεις μήνες «έπιασε» το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση. Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά την εσωστρέφεια και τον εμφύλιο πόλεμο, βγήκε ενισχυμένο μετά το συνέδριο. 

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί με 34% - αρκετά ψηλότερο από την πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ - ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγεται από το 10%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη που λαμβάνει 8%, δηλαδή ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από εκείνο του κόμματός του.

Σημειώνεται ότι και η Pulse καταγράφει άνοδο για την Ελληνική Λύση σε σχέση με την μέτρηση που είχε γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο παραμένει στην 5η θέση, πίσω από το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Νίκη, όπως και η Νέα Αριστερά, που και σε αυτήν την δημοσκόπηση δείχνει να έχει σοβαρές πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή.

Υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ η πλειοψηφία της κοινής γνώμης

Στα ποιοτικά ερωτήματα, το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ κερδίζει την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ενώ το 53% τάσσεται κατά των καταλήψεων των πανεπιστημίων. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι -σε αντίθεση με τη γραμμή του «όχι» που επέλεξε η Χαριλάου Τρικούπη- το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θεωρεί το νομοσχέδιο σε σωστή κατεύθυνση «με κάποιες βελτιώσεις», ενώ με την κομματική γραμμή συμφωνεί μόνον το 32%.

Αναλυτικά η έρευνα 

dimoskopisi-2.jpg
dimoskopisi-3.jpg
dimoskopisi-4.jpg
dimoskopisi-5.jpg
dimoskopisi-6.jpg
dimoskopisi-7.jpg
dimoskopisi-8.jpg
dimoskopisi-9.jpg
dimoskopisi-10.jpg
dimoskopisi-11.jpg
dimoskopisi-12.jpg
dimoskopisi-13.jpg
dimoskopisi-14.jpg
dimoskopisi-15.jpg
dimoskopisi-16.jpg
dimoskopisi-17.jpg
dimoskopisi-18.jpg
dimoskopisi-19.jpg
dimoskopisi-20.jpg
dimoskopisi-21.jpg
dimoskopisi-22.jpg
dimoskopisi-1.jpg