Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, ενώ οι ψηφοφόροι απαντούν και στο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας δίνοντας μεγάλη διαφορά στον πρωθυπουργό σε όλους τους δείκτες.

Συγκεκριμένα στης δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η ΝΔ. συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφους χωρίς αναγωγή ποσοστό της τάξεως του 32%,  με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24% και το ΠΑΣΟΚ 11,3%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%.

Και ενώ παρατηρείται μια μικρή μείωση στα ποσοστά της Ν.Δ. σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας το αποτέλεσμα δείχνει πως η διαφορά είναι παγιωμένη, πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που καταγράφεται το κυβερνών κόμμα στην πρώτη θέσει επί 3,5 χρόνια όντας κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη  δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών  με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρχεται τρίτος μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο ερώτημα που τίθεται μεταξύ των δύο αρχηγών ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφής σε όλους τους τομείς.  Τόσο σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα και την διαφάνεια όσο και στα δικαιώματα καιτ τις ελευθερίες των πολιτών.

Σημαντικότερη όλων η απάντηση που δίνεται αναφορικά με τον ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο οι πολιτες για να κρατά το τιμόνι της χώρας όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 48,1% έναντι 29,6% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός πως το 47% των ψηφοφόρων επιθυμεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το 31,3% προτιμά μάλιστα αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. έναντι 14,8 που προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Tο 44,2% πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν «χειρότερα». Το 29,4% απαντά «περίπου τα ίδια» και  μόλις το 22% υποστηρίζει πως θα ήταν «καλύτερα». 

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση οι 7 στους 10 ψηφοφόρους αξιολογούν αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική  του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.