Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που έρχεται να επιβεβαιώσει την ταχεία ανάκαμψη του κυβερνώντος κόμματος το οποίο δείχνει να καλύπτει τη φθορά που υπέστη το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία σε ποσοστό της τάξεως του 47,7% δηλώνει πως η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καλύτερη από αυτή του Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προστίθεται σε αυτές που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών καταγράφοντας ουσιαστικά μια παγιωμένη πρωτιά της ΝΔ, στην οποία έρχεται να προστεθεί και η τεράστια διαφορά που καταγράφει η παράσταση νίκης, ενώ δείχνει ότι η κυβερνώσα παράταξη κερδίζει πίσω τις χαμένες ψήφους.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης δείχνει να κερδίζει ένα ελάχιστο ποσοστό και να κινείται στο πλαίσιο που ήδη έχει καταγραφεί. Πτώση εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ που κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό της τάξης του 9% και ακολουθεί το ΚΚΕ ΜΕ 6,1%.

 

Εντύπωση προκαλεί η άνοδος του κόμματος του Κασιδιάρη Έλληνες που ξεπερνά την Ελληνική Λύση η οποία σημειωτέον ταλανίζεται από καταγγελίες ακόμη και για μαύρα χρήματα που έδιναν βουλευτές ως ενίσχυση για το κόμμα και τη σύγκρουσή τους με τον Κυριάκο Βελόπούλο. Σε αυτή τη δημοσκόπηση η Ελληνική Λύση καταγράφει 3,7% και ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3,6%

Σημειώνεται πως η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο στις 2 Μαίου και εως τότε καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Οι πολίτες επίσης προτιμούν κυβέρνηση ΝΔ αυτοδύναμη σε ποσοστό 29,7% ή με κορμό ΝΔ σε ποσοστό 15,6%, έναντι μιας κυβέρνησης με κορμός τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει ποσοστό 23,3%

 

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία ε έχει μεγάλο προβάδισμα, το οποίο φτάνει συνολικά στο 63,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει συνολικά στο 24%.

 

Επίσης η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό  45,4%. και θεωρείται καλύτερη από αυτή του Αλέξης Τσίπρα σε ποσοστό 47,7%  έναντι 35,2%.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι ο δημοφιλέστερος πολτικός αρχηγός με τους πολίτες να έχουν θετική και μάλλον θετική γνώμη σε ποσοστό 42,4%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,1%, έπεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,8%, στη συνέχεια βρίσκεται οι Νίκος Ανδρουλάκης με 27,4%, Γιάνης Βαρουφάκης με 21,4% και Κυριάκος Βελόπουλος με μόλις 15,5%.

 

Τέλος σε ότι αφορά του αναποφάσιστους ταλαντεύονται, μεταξύ ΝΔ και άλλης επιλογής είναι το 27,7%, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και άλλης επιλογής είναι το 22,7% και μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και άλλης επιλογής είναι το 23,7%. Επίσης το 9,1% λέει ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 5,9% αυτοδύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, το 27,8% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ και το 22,3% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ