Υπέρ του να  δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη τάσσεται το 33% των ψηφοφόρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco  η οποία καταγράφει ανοδική πορεία ως προς τα ποσοστά των ερωτηθέντων που τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων αυτοδυναμίας. Ταυτόχρονα δείχνει πως μόνο το 22% πιστεύουν ότι τα  πράγματα θα ήταν καλύτερα αν ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha (το δεύτερο μέρος με την πρόθεση ψήφου θα παρουσιαστεί την Τρίτη) οι ψηφοφόροι προτιμούν μια δεύτερη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη από μια κυβέρνηση Τσίπρα. Και αυτό τη στιγμή που, βάσει των στοιχείων της δημοσκόπησης οι πολίτες θεωρούν πως τα πράγματα θα είναι τα ίδια και καλύτερα για τις οικογένειές του φτάνει το 47%

Εντυπωσιακό και το στοιχείο που καταγράφεται αναφορικά με τις ευθύνες που αποδίδουν οι ψηφοφόροι για την ακρίβεια αφού το 38% τις αποδίδει στη διεθνή κρίση και το 25%  στην κυβέρνηση. Ποσοστό 32% εκτιμά  ότι ευθύνονται και τα δύο.

Εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός πως το  41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στη χώρα αν υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΑ. Το  27% εκτιμά πως τα πράγματα θα ήταν τα ίδια και μονο το 22% ότι θα ήταν καλύτερα. Αξιοσημείωτο είναι και το στοιχείο πως έχει ανέβει κατά 6 μονάδες το ποσοστό αυτών που εκτιμούν πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

  Υπερ μια δεύτερης θητείας στην Κυβέρνηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τάσσεται το 33%. Την ίδια στιγμή υπερ μιας κυβέρνησης Τσίπρα τάσσεται το 24% υπέρ Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο δεν θέλει το 29% λέει κανένας από τους δύο. 

Τέλος υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης τάσσεται το 41%, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με την τελευταία μέτρηση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.