Δήμος Πειραιάς: Το κέντρο καινοτομίας που μάχεται τον κορωνοϊό

by Manifesto

Να λοιπόν που μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού αναπτύσσονται πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, που πραγματικά μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Πειραιά.

Από τον περασμένο Οκτώβριο ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχουν δημιουργήσει ένα κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για την γαλάζια ανάπτυξη με την επωνυμία blue lab.

Το κέντρο αυτό είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία 3D printing κάνοντας μέχρι σήμερα σοβαρή παρέμβαση στην γαλάζια οικονομία απευθυνόμενο σε νέους που θέλουν να καταθέσουν επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και στα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να εξοικειώνονται οι μαθητές και οι φοιτητές με την υψηλή τεχνολογια, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Με το που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού ο Δημαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σκέφτηκε να αξιοποιήσει τον εξοπλισμό του Κέντρου για να παράγει μέσω της 3D τεχνολογίας Ασπίδες Προστασιας προσώπου για το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Κύριος σκοπός και στόχος ήταν να προστατευθούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν την μάχη στη πρώτη γραμμή για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ένα κέντρο λοιπόν για την επιχειρηματικότητα μετατράπηκε άμεσα σε ασπίδα προστασιας για την δημόσια υγεία.

Έχοντας στο πλευρό του τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Δημήτρη Καρυδη, και τον σύμβουλο του Ηλία Σαλπεα, ο Γιάννης Μώραλης κατάφερε ο Δήμος Πειραιά να είναι ο μόνος Δήμος στη χώρα που παράγει υλικό προστασιας για το υγειονομικό προσωπικό.

Εκατοντάδες ασπίδες προστασιας προσώπου, έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα και έχουν προσφερθεί δωρεάν στο Τζάνειο, το Μεταξά, το κρατικό Νίκαιας, τον Άγιο Σαββα, το νοσοκομείο Αγίας Βαρβαρας, το Αττικόν,τον Ευαγγελισμό, το Ιπποκράτειο, το Σωτηρία, το ΚΑΤ, τα κέντρα υγείας Καμινίων και Αγίας Σοφίας, τους ιατρικους Συλλογους Πειραιά και Αθηνών, και έπεται συνέχεια μια και ζήτηση είναι πολύ μεγάλη από νοσοκομειακές δομές σε όλη τη χώρα.

Είναι γεγονός ότι η αναγνώριση και η επιβράβευση αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Πειραιά είναι καθολική από όλο το πολιτικό φάσμα.

Το κέντρο καινοτομίας blue lab επισκέφτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος όπου απένειμε τα εύσημα στον Δήμαρχο και μετέφερε και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτακη στον Γιάννη Μώραλη.

 

Μαλιστα ο υπουργός εσωτερικών ζήτησε από τον Δήμαρχο να μεταλαμπαδευσει την πρωτοβουλία του αυτή και σε άλλους δήμους της χώρας.

Το ίδιο έπραξε και η αντιπολίτευση στον Δήμο Πειραιά. Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν μόνο θερμά λόγια επιβράβευσης της δράσης της δημοτικής αρχής μέσω του κέντρου καινοτομίας.

Τελικά κάθε τι που έχει σημαντική συνεισφορά στην επίλυση προβλημάτων αναγνωρίζεται και ενώνει.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα