Τις δυνάμεις του στη Α’ κατηγορία, εκείνη του δημοτικού συμβουλίου θα δοκιμάσει ο Χαράλαμπος Λιακόσταυρος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από μια επιτυχημένη εννιαετή θητεία ως πρόεδρος στο Γ’ Κοινοτικό Συμβούλιο Δήμου Πειραιά.

Κουβαλώντας τις προσωπικές του εμπειρίες, ως γέννημα-θρέμα Πειραιώτης, από το Νέο Φάληρο και μέλος πενταμελούς οικογένειας που εξακολουθεί να ζει εκεί εμφανίζεται έτοιμος να προσφέρει παραπάνω στην προσπάθεια του Γιάννη Μώραλη για έναν σύγχρονο Δήμο Πειραιά. Στη φαρέτρα του έχει τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στη Δημόσια Διοίκηση αλλά και την εμπειρία του σε μεγάλους οργανισμούς (ΔΑΑ, ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.ά.).

«Πάντα αγαπούσα τα αυτοδιοικητικά θέματα. Θεωρώ ότι αποτελούν τη βάση για την πολιτική οργάνωση των κοινωνιών και την πολιτική συγκρότηση των πολιτών» λέει ο ίδιος δίνοντας το στίγμα του.

Το έργο του στην κοινότητα μιλά από μόνο του ενώ τον έχει οπλίσει με εφόδια που μπορεί να αξιοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο μειώνοντας την απόσταση μεταξύ των δύο διοικήσεων.

«Όλα αυτά τα χρόνια της εμπειρίας στον Πρώτο Βαθμό Αυτοδιοίκησης, η επαφή με όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και η γνώση που αποκόμισα από αυτήν, η επικοινωνία με τους πολίτες, όχι μόνο της 3ης Κοινότητας αλλά και όλων των άλλων Κοινοτήτων του Πειραιά, με έφεραν αντιμέτωπο με τα προβλήματα των κατοίκων, με την ανάγκη επίλυσής τους, με θωράκισαν με δύναμη αλλά και με επιφόρτισαν με αίσθημα ευθύνης. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όλες μας τις δυνάμεις για την αναβάθμιση της ζωής τους» σχολιάζει ο ίδιος.