Σε Πολυδύναμο Κέντρο με ενισχυμένες όλες του τις υπηρεσίες και το ιατρικό δυναμικό, μετατρέπεται από την Τετάρτη το δημοτικό ιατρείο Πετραλώνων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο μεταφέρεται και λειτουργεί πλέον σε έναν σύγχρονο και αναβαθμισμένο χώρο στην οδό Πειραιώς 108. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά Πολυδύναμο Κέντρο που εντάσσεται στο δίκτυο των έξι δημοτικών ιατρείων του Δήμου Αθηναίων και έχει στόχο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων της 3ης δημοτικής κοινότητας της Αθήνας. 

Καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, δημότες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν δωρεάν τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτικής, ενώ μπορούν παράλληλα να αξιοποιούν και τις κοινωνικές υπηρεσίες. 

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η παροχή φροντίδας στους πολίτες και η προστασία τους είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Οφείλουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε ό,τι απειλεί την υγεία και την ισορροπία της καθημερινότητάς τους. Δημιουργώντας ένα νέο Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο στα Πετράλωνα, χτίζουμε ανθεκτικότητα από τα κάτω προς τα πάνω. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας σε ολόκληρη την πόλη, με στόχο να καλύψουμε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας και στις επτά δημοτικές κοινότητες», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

image00003.jpeg

Τα δημοτικά ιατρεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αθήνα. Τα Πολυδύναμα Κέντρα αποτελούν ενισχυμένα δημοτικά ιατρεία και παρέχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν δωρεάν από ένα και μόνο κέντρο ιατρικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, εργασιακές και νομικές υπηρεσίες σε όλους τους Αθηναίους και Αθηναίες. 

Περισσότερα από 450.000 ραντεβού την τελευταία τετραετία 

Σε όλη αυτή την περίοδο, περισσότερα από 450.000 ραντεβού έχουν κλειστεί στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Τα 210.000 από αυτά κλείστηκαν από πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μανόλης Καλαμπόκας, επισήμανε: «Είμαστε περήφανοι για την νέα προσθήκη στις δομές υγείας του Δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες της 3ης Κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν, χωρίς κόστος, υπηρεσίες υγείας από έμπειρους ιατρούς αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώνεται με επιτυχία και προχωράμε δυναμικά στα επόμενα σχέδιά μας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αθήνα». 

image00009-zQOyo.jpeg

Όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο 

Στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στα Πετράλωνα, έχουν ήδη προσληφθεί και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων όπως γενικός ιατρός, παιδίατρος, γυναικολόγος, φυσίατρος, οδοντίατρος, ορθοπεδικός, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλευτής, διατροφολόγος κ.ά. 

Το Κέντρο, παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών, οδοντιατρικών πράξεων μέχρι και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από ένα μεγάλο φάσμα ιατρικών και παραϊατρικών επιστημονικών ειδικοτήτων. Όλες οι επιστημονικές ειδικότητες διασυνδέονται με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε ωφελούμενου. 

Οι κοινωνικές υπηρεσίες 

Παράλληλα, το Πολυδύναμο Κέντρο, παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη από ψυχολόγους, νομική υποστήριξη, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, καθώς και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από κοινωνικούς επιστήμονες που ειδικεύονται στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών. Επίσης, προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών τόσο αυτών που παρέχει ο δήμος όσο και αυτών που παρέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί́, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Κάθε επίσκεψη στο ιατρείο πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. 

Πληροφορίες: 3ο Πολυδύναμο Κέντρο-Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων
Διεύθυνση: Πειραιώς 108, 1ος όροφος 
Τηλέφωνο: 210 3427515

image00005-t1nqm.jpeg