Μπορεί να αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητικό πόστο, αλλά ο Δημήτρης Παπαστεργίου έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ετών στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το συγκεκριμένο πόστο, αφού ως δήμαρχος Τρικάλων κατάφερε να μετατρέψει την πόλη στην πιο «έξυπνη» της Ελλάδας, με μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που διευκόλυναν τη ζωή των κατοίκων της. 

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος το 2019 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήλωσε ότι η υπουργοποίηση του αποτελεί τεράστια τιμή, πρόκληση και ευθύνη. «Αναλαμβάνω ένα Υπουργείο του οποίου ηγήθηκε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με υφυπουργό τον φοβερό Θοδωρή Λιβάνιο. Και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά και πιο γρήγορα, να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω τη ψηφιοποίησης. Να εκπλήξουμε και πάλι ευχάριστα τους πολίτες μας, που δικαίως νοιώθουν πως ενίοτε το κράτος δεν τους καταλαβαίνει. Γιατί η ψηφιακή διακυβέρνησης δεν είναι εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν τους συναδέλφους μου μηχανικούς και προγραμματιστές. Είναι μία άλλη Ελλάδα, σύγχρονη, ευέλικτη, ψηφιακά ασφαλής, προετοιμασμένη για νέες προκλήσεις, με αντανακλαστικά, αποτελεσματική, άμεση, ανοιχτή σε όλες και όλους. Η Ελλάδα που ο πρωθυπουργός έχει οραματιστεί, αυτή που θέλεις, θέλω, θέλουμε και μας αξίζει» πρόσθεσε.