Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο… ξεχασιάρης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος; 

Ο αποκαλούμενος από δικαστικούς και πολιτικούς ως Ρασπούτιν στη σκευωρία της Novartis… θυμήθηκε εν έτη 2020 να μας ενημερώσει ότι “δεν είναι καραμανλικός”.

του Αλέξανδρου Παπασταθόπουλου

Σύμφωνα με πηγή της προανακριτικής επιτροπής ο κ. Παπαγγελόπουλος (πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Κώστα Καραμανλή και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα), φέρεται να είπε την Τετάρτη 17 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2020 το εξής καταπληκτικό: «Εγώ δεν ήμουν άνθρωπος του Καραμανλή. Ήμουν άνθρωπος της πατρίδας. Δεν ήμουν Νέα Δημοκρατία εγώ».

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ο Παπαγγελόπουλος αν δεν ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή δεν θα του είχε εμπιστευθεί ο πρώην πρωθυπουργός το 2009 την καίριας σημασίας θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Για τη θέση τον είχε προτείνει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Scripta Manent
Ο κ. Παπαγγελόπουλος ως εν δυνάμει κατηγορούμενος μπορεί να λέει ότι θέλει στην προανακριτική. Αλλά μην έχει όμως και την απαίτηση όμως να έχουμε και μνήμη χρυσόψαρου. Ας θυμηθούμε μερικές από τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο “Ρασπούτιν” για Καραμανλή, Παυλόπουλο και Τσίπρα.

1. «Φυσικά και έχω επαφές με τον Κώστα Καραμανλή. Ένα από τα πολλά ελαττώματά μου είναι ότι παραμένω πιστός στις φιλίες μου. Όταν ανέλαβα υπουργός, ο πρώην πρωθυπουργός με συνεχάρη και μου συνέστησε να κάνω ό,τι μπορώ για το καλό της πατρίδας μας». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Δ. Παπαγγελόπουλος, Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ( Σάββατο 1 Ιουλίου 2017)

2. «Μέχρι τώρα δεν έχω σχολιάσει ποτέ δικαστική απόφαση ή ενέργεια ακόμα και αν διαφωνώ. Επίσης έχω αποφύγει ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια να αναφερθώ στον Κώστα Καραμανλή. Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση και θα μιλήσω όχι ως υπουργός ή πολιτικός αλλά ως απλός πολίτης. Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες τους τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της».

Τα παραπάνω δήλωσε στις 22 Μαρτίου 2017 στην «Ελευθερία του Τύπου» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου

3.  «Άλλη μια κακοήθεια, ποινικοποιούν και τις φιλίες και μου στέρησαν το δικαίωμα να επικοινωνώ μαζί του για να μην τον κατηγορήσουν ότι είναι υποκινητής του υποκινητή. Είναι ντροπή τους. Είναι τόσο ικανοί στη διαστρέβλωση και επειδή κυκλοφορούσαν διάφορες θεωρίες δεν ήθελα να μπλέξω τον άνθρωπο στις ανήθικες ιστορίες που κάποιοι προσάπτουν σε εμένα. Σταμάτησα να μιλάω με τον κ. Παυλόπουλο πριν από τη σύσταση της προκαταρκτικής. Κατάλαβα ότι πιθανόν θα δημιουργούσα πρόβλημα. Ήταν δική μου πρωτοβουλία ο κ. Παυλόπουλος μου είπε τι είναι αυτά που λες, αλλά εγώ επέμενα»
δήλωσε ο κύριος Παπαγγελόπουλος τον Γενάρη του 2020 στο Αction 24.

4. Το 2017 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ερωτηθείς για το εάν ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως θα κληθεί να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας είπε: «Αν χρειαστεί, ο Καραμανλής δεν θα διστάσει καθόλου».
Αναφερόμενος στο αν Προκόπης Παυλόπουλος «αξίζει μία δεύτερη θητεία στην Προεδρία», ο τέως αν. υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά κοινή παραδοχή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι ένας εξαίρετος Πρόεδρος».