Τη δέσμευση ο Πειραιάς να κερδίσει ξανά τη θέση που του αξίζει στον πολιτισμό με συγκεκριμένες παρεμβάσεις δίνει στη συνέντευξη που έδωσε στο «Μανιφέστο» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Δημήτρης Μεσούλας. Με το μήνυμα «Είμαι ένας από εσάς», ο πετυχημένος Πειραιώτης επιχειρηματίας μιλά για τον Πειραιά του μέλλοντος.

Είστε επιτυχημένος επιχειρηματίας στον Πειραιά. Για ποιον λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε και με τα κοινά;

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του δημάρχου μας, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το καλύτερο που αξίζουν οι Πειραιώτες. Ο Πειραιάς για εμένα αποτελεί το παρελθόν μου και τις παιδικές μου αναμνήσεις στα Μανιάτικα, όπου και μεγάλωσα.

Αποτελεί το παρόν μου, μιας και ως επιχειρηματίας διατηρώ δύο μαγαζιά στον Πειραιά, το «Barrique port» και το «Aristotle», και καθημερινά συναντώ ανθρώπους από τα Μανιάτικα, την Πειραϊκή, το Πασαλιμάνι, την Τρούμπα και από όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Είδα με τα μάτια μου τον Πειραιά να αλλάζει και να γίνεται επενδυτικός πόλος και τουριστικός προορισμός.

Με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη και ψυχή τον Βαγγέλη Μαρινάκη κάνουμε τον Πειραιά που αγαπάμε την πόλη που του αξίζει και μας αξίζει. Ο Πειραιάς του μέλλοντός μας γνωρίζει πως θα είναι πιο ισχυρός αν οι πολίτες στηρίξουν ξανά την προσπάθειά μας ψηφίζοντας μαζικά το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Πείτε μου τις προτεραιότητες, τους βασικούς σας στόχους στην περίπτωση που εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος.

Οφείλω να δεσμευτώ για κάτι το οποίο θα γίνει η απόλυτη προτεραιότητά μου εφόσον οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες με τιμήσουν με την ψήφο τους. Ο Πειραιάς μας οφείλει να ξανακερδίσει τη θέση που του αξίζει και στον πολιτισμό. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Προσωπικά, οραματίζομαι:

-Ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα Μουσείο Ιστορίας του Ρεμπέτικου Τραγουδιού, που είναι στόχος και του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

-Να δημιουργηθεί ένα Μουσείο της Πόλης Πειραιά, όπου θα προβάλλεται ολόκληρη η μακραίωνη ιστορία της πόλης μας.

-Να αναδειχθούν τα νεοκλασικά κτίρια του Πειραιά και να αξιοποιηθούν ως ζωντανά «κύτταρα» πολιτισμού.

Η παράταξή μας, έχει αλλάξει τον Πειραιά και σε αυτή την τρίτη τετραετία σκοπός μας είναι να γίνει ο Πειραιάς η πόλη-πρότυπο για όλους τους δήμους της χώρας.

Πρόσφατα διοργανώσατε με μεγάλη επιτυχία μια μεγάλη συναυλία στο Δελφινάριο για φιλανθρωπικό σκοπό και με δωρεάν είσοδο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες;

Εκείνη τη βραδιά ένιωσα πραγματικά συγκινημένος που οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες ήρθαν στο Δελφινάριο και περάσαμε μια υπέροχη βραδιά. Κυρίαρχα όμως δηλώνω ευτυχισμένος και περήφανος ως Πειραιώτης που οι συμπολίτες μου έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Ξέρετε, το πειραϊκό φιλότιμο είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει και εμείς οι Πειραιώτες δείχνουμε εμπράκτως ότι διακατεχόμαστε από ειλικρινή και πανανθρώπινη ενσυναίσθηση.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Πειραιώτες εν όψει των εκλογών;

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι συμπολίτες μου με ξέρουν πολύ καλά, ήμουν πάντοτε δίπλα τους και γνωρίζουν την αγάπη μου για την πόλη μας. Αυτό που θέλω να τους διαβεβαιώσω είναι πως θα καταθέσω την ψυχή μου και όλο μου τον εαυτό για τον Πειραιά μας. Το κέντρο και όλες τις γειτονιές μας. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Κανένας Πειραιώτης μόνος του, καμία γειτονιά μας πίσω. Όλοι μαζί, μπροστά και ψηλά. Ενωμένοι, αλλάζουμε τη ζωή μας, με σχέδιο και έργα. Είμαι ο Δημήτρης Μεσούλας και είμαι ένας από εσάς.