Ο Δημήτρης Γαλλής σε μια σύντομη αλλά ουσιαστική ανάρτηση μιλά για την επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων και όχι μόνο.
Ο Δημήτρης Γαλλής, ο οποίος υπήρξε και δικηγόρος συγγενών της τραγωδίας των Τεμπών, κατακεραυνώνει τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επίθεση που κάνει στη Δικαιοσύνη. Μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν μερικές ημέρες πανηγύριζε για την καταδίκη ιδιωτών στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά όταν κατάλαβε ότι η απόφαση δεν τον συμφέρει πολιτικά, άρχισε τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και τον Άρειο Πάγο, επιβεβαιώνοντας την κατρακύλα της Χαριλάου Τρικούπη.
Άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης τόσα χρόνια μας έλεγε ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του μέσω του predator και τελικά παραδέχτηκε στην κατάθεση του ότι ήταν μόνο απόπειρα παρακολούθησης ενώ η δικαστική απόφαση αποκάλυψε ότι δεν παρακολουθούσαν κανέναν αξιωματούχο ή πολιτικό, παρά μόνο κάποιους ιδιώτες. Και γι αυτό υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό.
Όπως πολύ εύστοχα σχολιάζει ο Δημήτρης Γαλλής, είναι νομικά αστήρικτο αυτό που είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι έπρεπε να καταθέσει ο ισραηλινός που καταδικάστηκε για τις υποκλοπές στον Άρειο Πάγο, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Επιπλέον, αναρωτιέται πως γίνεται να λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως από τη Δικαιοσύνη και παράλληλα δεν έχουν προσκομίσει κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με κρατικούς αξιωματούχους.
Ο γνωστός δικηγόρος θυμάται και την πρόταση μομφής που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης σχετικά με το παράνομο φορτίο στα Τέμπη, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν μια κακοστημένη θεωρία συνωμοσίας. Και με αφορμή όλα αυτά, αναφέρει ότι οι δικαστικές υποθέσεις δεν ριχνουν κυβερνήσεις αλλά τελικά εκθέτουν την αντιπολίτευση.
Και προβλέπει ότι το ίδιο θα συμβεί και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με λίγα λόγια ο γνωστός δικηγόρος εκθέτει τον Νίκο Ανδρουλάκη και την επίθεση που κάνει στη Δικαιοσύνη, καθώς το αφηγημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζεται σε νομικά επιχειρήματα αλλά σε πολιτικά: ερμηνεύει τις δικαστικές αποφάσεις κατά το δοκούν και αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη αλ α καρτ, αναλόγως αν βολεύει ή όχι το πολιτικό του αφήγημα.
Άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας πολιτικός αρχηγός που στήριξε την πολιτική του διαδρομή του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και όσο η Δικαιοσύνη στέλνει «κουβά» τους ισχυρισμούς του, τόσο μεγαλώνει ο πανικός του.
Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: