Μήνυμα της Εύας Καϊλή προς το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο ΑΝδρουλακη μετέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μέσω της τηλεόρασης του STAR κατεδαφίζοντας το αφήγημα που επιχειρούν να στήσουν η Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος και τα στελέχη του περιβάλλοντός του περί «Δούρειου Ίππου» και μελλοντικής… ένταξης της ευρωβουλευτή στη Ν.Δ.

«Μου είπε η κ. Καιλή να σας πω ότι δεν ήταν σε καμία συζήτηση να ενταχθεί στη Ν.Δ» είπε ο εν Ελλάδι δικηγόρος της προσθέτοντας μάλιστα ότι του είπε ακόμη πως «θα έμενε πάντα πιστή στο κόμμα της…»

Η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ο οποίος οπως είπε μετέφερε το μήνυμα της Εύας Καϊλή ρίχνει στο κενό την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ όπως αυτή ξεκίνησε από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη από την πρώτη στιγμή μάλιστα της σύλληψής της, να χρεώσει την ευρωβουλευτή με την οποία ήταν μαζί στο ευρωκοινοβούλιο 8 χρόνια, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει χαρακτηρίσει την Εύα Καϊλή «Δούρειο Ίππο» της Ν.Δ και έχει υποστηρίξει, όπως και οι συνεργάτες του με επίσημες δηλώσεις, πως βρισκόταν σε συζητήσεις προκειμένου να μεταπηδήσει στο μέλλον στο κυβερνών κόμμα. Μάλιστα στο διαδίκτυο αναδημοσιεύονται δηλώσεις της που δείχνουν να τηρεί αποστάσεις από τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να αποτελέσει δείγμα αν υπολογίσει κανείς ότι πάνω από τα μισά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να τηρουν αποστάσεις από την τακτική του σημερινού προέδρου του κόμματος, ενώ και στις δημοσκοπήσεις πάνω από 6 στους 10 ψηφοφόρους εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του.

Σε κάθε περίπτωση όπως και ο πρωθυπουργός δήλωσε από τα γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη πέραν της μικρότητάς της δείχνει και έναν πανικό, κυρίως όμως δείχνει αδυναμία διαχείρισης θεμάτων που εκ των πραγμάτων δημιουργούν συνθήκες κρίσεως για ένα κόμμα.