Τη νοσηρή θεατρική παράσταση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι όσοι συμμετείχαν σε εκείνη τη διαβόητη σύσεψη τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι εξέθεσε, στην απολογία του, ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ο πρώην δήμαρχος είπε ξεκάθαρα ότι γνώριζε από τις 8 το βράδυ για νεκρούς και τραυματίες. Όπως είπε δεν ήταν απλώς πληροφόρηση, αλλά είχε δει ο ίδιος νεκρούς και τραυματίες και, μάλιστα, το είχε πει σε ραδιοφωνικό σταθμό. Κατέρριψε και αυτός το αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα ότι δήθεν κανείς δεν ήξερε για νεκρούς τα μεσάνυχτα εκείνης της μαύρης μέρας. 

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς είπε ότι το σπίτι του κάηκε στη φωτιά και η οικογένεια του κινδύνευσε Κατέθεσε, επίσης, ότι, καθυστέρησε η από θαλάσσης διάσωση των κατοίκων, εκ μέρους του Λιμενικού, επικαλέστηκε και τα στοιχεία που έχει, την πειθαρχική απόφαση, για την απαλλαγή του και την επανεκλογή του στο δήμο Ραφήνας για άλλον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να εισπράξει την έντονη αντίδραση μιας γυναίκας, που είχε υποστεί εγκαύματα στη μοιραία πυρκαγιά στο Μάτι.