Για να δείτε τον βαθμό χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρείται από τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, με τη συμβολή σε μεγάλο βαθμό των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων που τα στελεχώνουν, σημειώστε τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Θάνος Πλεύρης όταν αναφέρθηκε στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες του 1951.
Ο υπουργός Μετανάστευσης είπε αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι «αριστερόπληκτοι» πολιτικοί για το άσυλο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ότι η Σύμβαση ίσχυε μόνο για την Ευρώπη και αφορούσε τους φυγάδες που δραπέτευαν από τη Σοβιετική Ένωση για να αποφύγουν τα δικαστήρια του Στάλιν.
Επειδή όμως είπε την αλήθεια ο Θάνος Πλεύρης είναι «ρατσιστής» και «ακροδεξιός», ενώ όταν το γράφει ο Economist (12/07/2025) ευσχήμως το παραβλέπουν. Γράφει το διεθνούς κύρους περιοδικό ότι το υφιστάμενο σύστημα ασύλου δεν λειτουργεί, πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από κάτι καλύτερο. Ακριβώς αυτό που στην πράξη οι έκτακτες συνθήκες υποχρεώνουν την κυβέρνηση να αναδείξει για να ανοίξει τη συζήτηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προφανώς το μεταναστευτικό δεν είναι «μαύρο-άσπρο». Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων, με κυριότερο και βασικότερο την ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος. Αυτή που δεν αφορά μόνο όσους μεταναστεύουν παράτυπα σε μια χώρα –εν προκειμένω στην Ελλάδα– αλλά και για εκείνους που είναι πολίτες με δικαιώματα και υποχρεώσεις στη χώρα.
Αυτών τα δικαιώματα ποιος θα τα προστατεύσει; Ποια Σύμβαση προστατεύει τα δικά τους δικαιώματα να ζουν με ασφάλεια στον τόπο τους; Για να μην το κουράζουμε, το σύστημα ασύλου κούρασε, είναι ξεπερασμένο και πρέπει να καταργηθεί προκειμένου να αντικατασταθεί από κάτι καλύτερο. Και για λόγους εθνικού συμφέροντος, και για λόγους που άπτονται του θεμελιώδους δικαιώματος του μετανάστη να ζήσει με αξιοπρέπεια και του Έλληνα πολίτη να μη στερείται του ίδιου δικαιώματος.