Διεγράφη και επίσημα από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Μάριος Σαλμάς.

Ο Μάριος Σαλμάς έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, καθώς είχε κληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έμεινε ούτε 5 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι η παραπομπή του στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Το προηγούμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος, Ιωάννη Τραγάκη, παρέπεμψε στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του κανονισμού λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Μάριος Σαλμάς μετά την παρουσία του στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία και αποφάσισε τη διαγραφή του από το κόμμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει γιατί παρουσία του διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει για του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως ως πρόφαση για την διαγραφή μου χρησιμοποιείται το γεγονός ότι παρουσία του αλλά και στη Βουλή θεσμικά ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν συνιστά λόγος διαγραφής».

Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα απάντησε: «Νομίζετε πως πρέπει να εγκαταλείψω τον αγώνα για τους πολλούς;».

«Στη ΝΔ έχουμε μάθει να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι στα κανάλια»

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι είναι προσωπική απόφαση του Μάριου Σαλμά αν θα παραδώσει την έδρα του, αλλά ανέφερε ότι το δέον είναι να το κάνει. Για το αν θα διαγραφεί ο βουλευτής και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι θα επανέλθει γιατί η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι πολύ πρόσφατη.

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε επίσης ότι η προσπάθεια του Μάριου Σαλμά να πει ότι διεγράφη λόγω της ερώτησης του για φωτογραφικούς διαγωνισμούς είναι εκτός πραγματικότητα. «Ο κ. Σαλμάς συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις παρά το γεγονός ότι η κ. Μενδώνη απάντησε στην ερώτηση του» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «στη Νέα Δημοκρατία έχουμε μάθει να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη. Όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια».