Διάσπαση αντί συνεδρίου για τον ΣΥΡΙΖΑ;

84

Από… σαράντα χωριά είναι έτοιμοι να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει πίσω για να εκτονώσει την κατάσταση. Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο έχει πεισθεί για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα αλλά προωθεί μεθοδικά τα σχέδια του ώστε φτάνοντας στο συνέδριο του κόμματος να φέρει τους «συντρόφους» του προ τετελεσμένων.

Μέχρι τότε θα έχουν αποφασισθεί όλες οι απαιτούμενες αλλαγές ακόμα και στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και σε μια πλάνη αριστερής δημοκρατίας οι σύνεδροι θα κληθούν να ψηφίσουν όσα άλλοι θα έχουν προετοιμάσει.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το δημοσίευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παλαιού ΣΥΡΙΖΑίου ο οποίος δεν αποκλείει ακόμα και στελέχη τύπου Χρυσοχοΐδη να γίνουν αρωγοί της διεύρυνσης ενώ πηγαίνοντάς το ένα βήμα παραπέρα προβλέπει ότι πρόσωπα εκτός κόμματος ξαφνικά θα βρεθούν στη νέα ΚΕ ώστε αυτή να ελέγχεται καλύτερα από τον Αλέξη Τσίπρα. Συμπληρώσει πως «το συνέδριο έχει ήδη γίνει και έχει ήδη τελειώσει, οι αποφάσεις έχουν παρθεί, στα πρόσωπα έχουν ανατεθεί ρόλοι, η γραμμή χαράχθηκε και όλα θα λειτορυγήσουν άψογα με το βλέμμα στραμμένο στη νέ κυβερνώσα Αριστερά». «Απλά στον επίσημο χρόνο του επίσημου συνεδρίου θα ανακοινωθούν αυτά που ήδη έχουν αποφασιστεί, για να μην παραπονεθούν και όσοι νόμιζαν ή νομίζουν πως συμμετέχουν στις αποφάσεις».

Λίγες ώρες αργότερα χτύπησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που αναζητά την επιβίωσή του μέσω του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ άφησε ανοιχτό ακόμα και την αλλαγή ονόματος! «Από τη στιγμή που στόχος μας είναι να εκφράσουμε την αριστερή προοδευτική παράταξη στη χώρα, μόνο να κερδίσουμε έχουμε αν το σηματοδοτήσουμε αυτό και στον τίτλο, με τα μέλη του κόμματος να έχουν τον λόγο σε αυτή την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά βγαίνοντας μπροστά.

Τις αλλαγές δεν αποκλείει ούτε καν ο «σκληροπυρηνικός» Πάνος Λάμπρου ο οποίος τονίζει πως «μπορεί στο συνέδριο, το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποφασιστεί η διάλυσή του (προσωπικά το απεύχομαι) ή η μετεξέλιξή του (επίσης το απεύχομαι) ή οτιδήποτε. Συνέδριο είναι, ότι θέλει αποφασίζει… Αλλά μέχρι τότε το κόμμα αυτό θα συνεχίσει την πορεία του ως αυτό που είναι και όχι σε αυτό που κάποιοι θέλουν να είναι». «Ανήκω σε ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς…» καταλήγει στην παρέμβαση του αφήνοντας αιχμές κατά εκείνων που έχουν δώσει γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται ως Προοδευτική Συμμαχία…

Στην ίδια γραμμή φαίνεται να βρίσκεται και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος διαχωρίζει τη θέση του από εκείνους που επιθυμούν ένα άλλο κόμμα.

Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν στο δρόμο προς το συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει ενιαίος ή θα επαναληφθεί η ιστορία των διασπάσεων.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr