Συνάντηση με τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Δρ. Sultan Bin Ahmed Al Jaber, θα έχει την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025, στις 13:00, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

" "

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Δρ. Al Jaber στην Ελλάδα.

Τον υπουργό των ΗΑΕ θα συνοδεύουν υψηλόβαθμα στελέχη του αμυντικού βιομηχανικού ομίλου EDGE, ενός από τους σημαντικότερους φορείς αμυντικής τεχνολογίας της χώρας του.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στις δυνατότητες στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας–ΗΑΕ στον τομέα της άμυνας και της τεχνολογικής καινοτομίας, με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην ανάπτυξη συνέργειας ανάμεσα στο ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας και Κατασκευών Άμυνας (ΕΛΚΑΚ) και τον όμιλο EDGE.