«Φαίνεται ότι, παρά τις δυτικές προβλέψεις, η απόλυτη ηγεμoνία Ερντογάν δεν έλαβε τέλος», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει να χάσει κάτι από μία πλούσια και σταθερή Τουρκία. Το θέμα είναι η Τουρκία να ξεφύγει από τη λογική της νεο-οθωμανικής επιβολής». 

Στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά έχει αλλάξει τελείως ρητορική και πολιτική τον τελευταίο καιρό. Αυτό είναι απολύτως καλοδεχούμενο» και συμπλήρωσε «από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Ερωτηθείς για τις τουρκικές φιλοδοξίες και για τον ρόλο που θέλει να παίξει στην περιοχή, απάντησε: «Αυτό που ελπίζω να καταλάβει η Τουρκία είναι ότι ακριβώς γι' αυτές τις φιλοδοξίες η στενή και φιλική σχέση με την Ελλάδα είναι σημαντική, αν όχι απαραίτητη προϋπόθεση». 

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις στη γειτονική χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως «η Τουρκία είναι μια τεράστια χώρα με τεράστιο βάθος, που δύσκολα ανιχνεύεται δημοσκοπικά».

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει και τόνισε ότι κατεβαίνει στις εκλογές με καθαρή θέση. «Δεν κατεβαίνουμε με πρόταση συνεργασίας στις εκλογές. Δεν πιστεύουμε στις συνεργασίες, πιστεύουμε ότι το πρώτο κόμμα πρέπει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.