Δένδιας για Βενεζουέλα: «Βαθιά ανησυχία για τη συνεχιζόμενη πολιτική»

27

Στην τηλε-Διάσκεψη Δωρητών σε Αλληλεγγύη προς τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες από τη Βενεζουέλα σε χώρες της περιοχής συμμετείχε ο Νίκος Δένδιας. 

Όπως σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών «H τηλε-Διάσκεψη Δωρητών σε Αλληλεγγύη προς τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες από τη Βενεζουέλα σε Χώρες της Περιοχής (International Donors Conference in solidarity with Venezuelan migrants and refugees in the countries of the region) στην οποία μετείχα σήμερα, είναι μια κίνηση για τη στήριξη όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα,  εξ αιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας, αλλά και της δεινής ανθρωπιστικής κατάστασης που βιώνει η χώρα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ισπανίας, στην οποία μετέχουν 40 χώρες, με στόχο την παροχή βοήθειας και συμπαράστασης στις γειτονικές χώρες της Βενεζουέλας, οι οποίες έχουν επωμισθεί δυσανάλογο βάρος από τις επιπτώσεις της εκεί πολιτικής κατάστασης, υποδεχόμενες περί τα 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.  Στόχος όσων μετέχουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι να υποστηρίξουμε τους εκτοπισμένους, τις κύριες κοινότητες υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων, καθώς και η κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 στις χώρες υποδοχής.

Εξέφρασα τη βαθιά ανησυχία της Ελλάδος για τη συνεχιζόμενη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση στη Βενεζουέλα και τόνισα την ανάγκη παροχής βοήθειας το ταχύτερο δυνατόν. Η χώρα μας εξέφρασε την πρόθεσή της να συμβάλλει και αυτή προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα».

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr