Την «Επιστολή Προθέσεων περί Επέκτασης του Δικτύου Αγωγών Καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας» υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Todor Tagarev και την υφυπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Simona Cojocaru, όπως ενημέρωσε ο Έλληνας υπουργός με ανάρτησή του στο X.

Ο κ. Δένδιας, επισήμανε πως «ενισχύεται το αποτύπωμα της Ελλάδος ως ενεργειακού κόμβου και αναβαθμίζεται περαιτέρω ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Η υπογραφή της Επιστολής έρχεται σε συνέχεια της Τριμερούς Συνάντησης των Π/Θ Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας (στις 9/10)».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Δένδια: «Υπέγραψα σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Todor Tagarev και την Υφυπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Simona Cojocaru, την "Επιστολή Προθέσεων περί επέκτασης του Δικτύου Αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας". Ενισχύεται το αποτύπωμα της Ελλάδος ως ενεργειακού κόμβου και αναβαθμίζεται περαιτέρω ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Η υπογραφή της Επιστολής έρχεται σε συνέχεια της Τριμερούς Συνάντησης των Π/Θ Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας (στις 9/10)».