«Δεν υπάρχουν λόγια». Αυτές τις τρεις λέξεις επέλεξε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα για να αποχαιρετήσει τη Σίρι Μπίμπας, ενώ την ίδια ώρα ανήρτησε στα social media τη δήλωση της οικογένειας για τον άδικο χαμό της.
Στην ανάρτησή της, η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία της Σίρι με το 8 μηνών βρέφος της η πρεσβεία του Ισραήλ δημοσιεύει τη δήλωση της οικογένειας Μπίμπας εκφράζοντας το σεβασμό της απέναντι στον πόνο των μελών της.
Απαιτούμε άμεση επιστροφή των ομήρων
«Απόψε, η Shiri μας επέστρεψε πίσω. Μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής, λάβαμε την είδηση που φοβόμασταν σήμερα το πρωί - η Shiri δολοφονήθηκε σε ομηρία. Τώρα έχει επιστρέψει πίσω στους γιους της, τον σύζυγο, την αδερφή της και όλη την οικογένειά της για να ξεκουραστεί.
Παρά τους φόβους μας για τη μοίρα τους, συνεχίσαμε να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τους αγκαλιάσουμε άλλη μια φορά. Τώρα, πονάμε.
Για 16 μήνες, ψάχναμε για βεβαιότητα, και τώρα που έφτασε, δεν υπάρχει παρηγοριά σε αυτό. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα βρούμε παρηγοριά κλείνοντας αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο.
Η Shiri ήταν μια υπέροχη μητέρα για τον Ariel και τον Kfir, μια τρυφερή σύντροφος του Yarden, μια αφοσιωμένη αδερφή και θεία και μια απίστευτη φίλη.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, συνεχίζουμε να απαιτούμε την άμεση επιστροφή των εναπομεινάντων ομήρων που βρίσκονται ακόμη σε αιχμαλωσία. Δεν υπάρχει πιο επείγουσα αιτία. Δεν μπορεί να υπάρξει θεραπεία χωρίς να επιστρέψουν.
Λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν αργότερα. Ζητάμε ευγενικά χώρο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτή την τεράστια απώλεια. Σας ευχαριστούμε όλους για την αμέριστη υποστήριξη και την αγάπη σας τους τελευταίους 16 μήνες.
Μακάρι να τα έβλεπε αυτά η Shiri.»