Δεν σώζεται αυτή η χώρα τελικά…

197

Δεν σώζεται αυτή η χώρα τελικά. Όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί κάποιοι δεν την αφήνουν να σωθεί. Είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τη φημολογία για τη δωρεά μαμούθ της ΔΕΗ στο ΕΣΥ.

Τι λένε λοιπόν αυτοί; Ότι η ΔΕΗ δήθεν έβαλε το χέρι στην τσέπη των καταναλωτών οι οποίοι είναι και οι πραγματικοί χορηγοί της δωρεάς! Η αλήθεια είναι πως τα βασικά έσοδα της ΔΕΗ όντως προέρχονται από τους καταναλωτές πελάτες της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επέβαλε νέο… χαράτσι 0,8 ευρώ για να καλυφθεί η δωρεά αλλά ότι έδωσε ποσό που αντιστοιχεί στα 0,8 ευρώ ανά λογαριασμό.

Αυτή η πληροφορία είναι δύσκολα επεξεργάσιμη από τους κακοπροαίρετους οι οποίοι προφανώς και θέλουν την καταστροφή της ΔΕΗ. Το προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι που άλλαξε η κυβέρνηση και την τράβηξε από τον γκρεμό! Και τους έχει ενοχλήσει πολύ.

«Χάθηκε από ορισμένους η ανθρωπιά και αρνούνται σε μια μεγάλη εισηγμένη επιχείρηση να διοχετεύσει ένα ελάχιστο τμήμα από τις εισπράξεις της για τη στήριξη του ΕΣΥ σε αυτές τις κρίσιμες ώρες; ‘Η μήπως η κομματική τύφλωση οδηγεί διάφορους «αναλυτές» να εφευρίσκουν «επιβαρύνσεις» ενώ η ΔΕΗ δίνει απλώς ποσό που αντιστοιχεί σε 0,8 ευρώ ανά λογαριασμό από τα έσοδα που έχουν ήδη εισπραχθεί σε μια δράση κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπισμού; Ας κρατήσουμε ότι οι αντιδράσεις αυτές προσφέρουν τουλάχιστον ένα χαμόγελο» σχολιάζει το γραφείο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr