Ναι, το προανήγγειλε, με σαφήνεια θα έλεγε κανείς, στην ανάρτηση-μανιφέστο των περίπου 2.000 λέξεων, το κλείσιμο της «Αυγής», όπως ενδεχομένως και όλα όσα θα ακολουθήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως παρέλαβε «οικονομικό χάος» στο κόμμα καθώς και ότι «δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού».

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Με την απόφασή του αυτήν, τον «ξαφνικό θάνατο» του καθημερινού φύλλου μιας ιστορικής εφημερίδας –που όμως τα τελευταία χρόνια ως κομματικό όργανο δρούσε με τρόπο που απείχε από τις ρίζες της– ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να τους εμπαίζει όλους.

Είναι ο ίδιος που, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε ευθαρσώς ότι «επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να συνεχίσουν».

Μάλιστα δεν είχε σταματήσει εκεί. Προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα φτιάχνοντας μια ακόμη φαντασιακή ιστορία για να προκαλέσει συγκίνηση στο αριστερό ακροατήριο λέγοντας τα εξής: «Στο σπίτι του Μπελογιάννη είχα συγκινηθεί όταν είδα σε μία φωτογραφία να κρατά την «Αυγή». Έχω ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία και μία εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου».

Ήταν η περίπτωση που αποκαλύφθηκε πως ο Μπελογιάννης δεν θα μπορούσε να κρατά την ιστορική εφημερίδα αφού αυτή εκδόθηκε τρεις μήνες μετά την εκτέλεσή το, κάτι που φυσικά προκάλεσε όργιο αναρτήσεων στο Διαδίκτυο με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αρχηγό του –πρώτα και καλύτερα φυσικά τα κομματικά ΜΜΕ– αναφέροντας ότι μπέρδεψε τον Μπελογιάννη με τον Πλουμπίδη.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι το ψέμα. Αυτό που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει όπως φαίνεται πλέον πολύ εύκολο. Το να λέει τη μία ότι συγκινήθηκε από τη φωτογραφία και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνουν ενεργά τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη να αποφασίζει τον ξαφνικό θάνατο της «Αυγής» δείχνει τι ακριβώς πρεσβεύει. Ποια είναι η στάση του γενικότερα.

Όντως τα οικονομικά προβλήματα είναι σοβαρά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κραταιό ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν που σύμφωνα με τις προεκλογικές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη δεν χρωστά σε κανέναν και μετεκλογικά μετατρέπεται σε… μπαταχτσή με χρέη σε προμηθευτές και όπως αποκαλύπτεται και σε εργαζόμενους όπως αυτοί της «Αυγής», που αποκάλυψαν ήδη ότι υπάρχουν απέναντί τους υποχρεώσεις της τάξεως των 300.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διά του αρχηγού του να κλείνει ένα μέσο ενημέρωσης που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του. Την ίδια στιγμή διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τους πάντες όταν αυτό αφορά μια άλλη επιχείρηση. Κυρίως όταν αφορά φορείς του Δημοσίου που φορτώνουν με χρέη εκατομμυρίων τους φορολογούμενους, όπως γίνεται στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ. Αυτό είναι μια από τις πιο μεγάλες κοροϊδίες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τους εμπαίζει όλους. Πήρε το κόμμα και συμπεριφέρεται λες και διαχειρίζεται μια επιχείρηση. Απολύει κόσμο και πρώην βουλευτές, κλείνει τα ζημιογόνα κομμάτια της επιχείρησης και δίνει μισές υποσχέσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Η «Αυγή», όπως όλα δείχνουν, είναι μόνο η αρχή.