Σε μια αναπάντεχη ερώτηση για τα προσωπικά του και τον γάμο του με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του πρώην καθηγήτριά του Μπριζίτ, κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

“Δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει να αποτελείς παράδειγμα ή όχι. Όταν είσαι ερωτευμένος η επιλογή δεν είναι δική σου”, ήταν η πρώτη αντίδραση του Γάλλου προέδρου στην ερώτηση που με αμηχανία και κάποιο δισταγμό του έθεσε ένα μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας Le Papotin, που εκδίδει από το 1990 ένα κέντρο φροντίδας για νεαρούς με αυτισμό στην περιοχή του Παρισιού.

Η ερώτηση που τελικά την διάβασε ο ίδιος ο Μακρόν είχε την εξής διατύπωση: “Πρόκειται για τον πρόεδρο. Θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να μην παντρευτεί την καθηγήτριά του”, είχαν γράψει ρωτώντας τον ευθέως γιατί ενέδωσε στον έρωτα με την Μπριζίτ όταν εκείνη ήταν καθηγήτρια στο λύκειο όπου εκείνος φοιτούσε, μητέρα τριών παιδιών και 24 χρόνια μεγαλύτερή του.

“Όταν είσαι ερωτευμένος, η επιλογή δεν είναι δική σου” – Η απάντηση του Μακρόν στο γιατί παντρεύτηκε την καθηγήτριά του
“Δεν ήταν ακριβώς καθηγήτριά μου”
“Δεν ήταν ακριβώς καθηγήτριά μου. Ήταν η δασκάλα υποκριτικής μου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δεν ήταν η καθηγήτρια των μαθηματικών”, είπε ο Μακρόν κάνοντας τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια και να σχολιάζουν ότι ήταν μια απάντηση για να ξεγλιστρήσει και τον Γάλλο πρόεδρο να σχολιάζει γελώντας ότι “ήδη διαστρεβλώνετε τις απαντήσεις μου”.

Οι δημοσιογράφοι της La Papotin ρώτησαν, επίσης, τον Μακρόν για τη φιλία και αν έχει πολλούς φίλους ο ίδιος. Τους απάντησε ότι η δουλειά του “δεν είναι η καλύτερη δουλειά να έχεις πολλούς φίλους”.

Οι δημοσιογράφοι που του έθεταν με ευθύτητα τα ερωτήματά τους, τον ρώτησαν και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και εκείνος εξίσου άμεσα τους απάντησε ότι “όταν τον συναντάς δεν είναι δυσάρεστος. Αυτό είναι το παράδοξο”.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε τα συγχαρητήριά του για τις ερωτήσεις που δέχθηκε λέγοντας ότι “με οδηγήσαν σε δρόμους που δεν είχα υπάρξει ποτέ σε άλλες συνεντεύξεις με άλλους δημοσιογράφους”.

Ο Μακρόν ρωτήθηκε και αν έχει αρκετά χρήματα με τον ίδιο να απαντά ότι ως πρόεδρος της Γαλλίας εισπράττει λιγότερα χρήματα από όταν εργαζόταν ως τραπεζίτης.