Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση στην πόλη Γκουαγιακίλ, σημαντικό λιμάνι και οικονομική πρωτεύουσα του Ισημερινού, που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω βίας από συμμορίες εμπόρων διακίνησης ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε περίπου χθες στα μεσάνυχτα, είχε ως αποτέλεσμα «δέκα νεκρούς και έναν τραυματία», ανέφερε η αστυνομία σε δημοσιογράφους μέσω WhatsApp.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν ένα τουφέκι και όπλα διαμετρήματος 9 χιλιοστών, τόνισε η εισαγγελία με ανάρτηση στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι η επίθεση σχετίζεται με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο περιοχών» δήλωσε ο διοικητής της εθνικής αστυνομίας, Γουίλιαμ Βιγιαροέλ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή τη στιγμή, μονάδες έρευνας και υπηρεσιών πληροφοριών πραγματοποιούν επιχειρησιακές ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών», ανέφερε νωρίτερα σήμερα η εθνική αστυνομία.

Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής συλλήψεις.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού κήρυξε στις αρχές Απριλίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γουαγιακίλ και τις γύρω περιοχές σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αυξανόμενη βία σε αυτή την πόλη-λιμάνι του Ειρηνικού.

Το μέτρο περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής έδωσε άδεια πρόσφατα σε πολίτες να φέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα για αυτοάμυνα, εν μέσω αύξησης της εγκληματικότητας για την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.