Με το... πέπλο του πένθους να απλώνει ακόμη «βαριά» την σκιά του πάνω απ’ τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, μετά την τραγική απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, οι «πράσινοι» υποδέχονται το βράδυ της Πέμπτης (24/10, 19:45, COSMOTESPORTS 5HD, ANT1) την Τσέλσι στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Σε ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί τους «μπλε», μίας ομάδας με τη δική της μεγάλη ιστορία τα τελευταία 20 χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης, που μόνο την τελευταία διετία έχει ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με τη νοοτροπία που έδειξε ο προπονητής του Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (23/10):

Με σεβασμό, αλλά χωρίς κανένα φόβο, καθώς απ’ αυτόν τον αγώνα οι «πράσινοι» έχουν περισσότερα να κερδίσουν, παρά να χάσουν...

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τετάρτης (23/10) στο ΟΑΚΑ την προετοιμασία του με τον Αλόνσο να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή και τον Αντράζ Σπόραρ. Ο 30χρονος διεθνής Σλοβένος επιθετικός ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, προπονήθηκε σε φουλ πρόγραμμα και «μπήκε» στην αποστολή για το μεγάλο ματς με τους «μπλε» του Λονδίνου.

Από εκεί και πέρα αναμένεται να γίνουν ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Βαγιαννίδη, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ και Πελίστρι να διεκδικούν τις θέσεις των Κώτσιρα, Τσέριν, Μπακασέτα και Τζούριτσιτς. Ο Ντραγκόφσκι θα πάρει ξανά φανέλα βασικού, μαζί με τους Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τετέ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, όπως όλα δείχνουν θα (ξανα)πάρει θέση ο Γερεμέγεφ.

Ο Φίλιπ Μαξ συμμετείχε σε μέρος του προγράμματος την Τετάρτη (23/10), ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φώτης Ιωαννίδης. Την αποστολή του Παναθηναϊκού συγκροτούν οι Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Φικάι, Ουναΐ, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Μπρέγκου, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Νταμπίζας, Τζούριτσιτς και Αράο.

Απ’ την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα άφησε εκτός για λόγους ροτέισον τους Μόισες Καϊσέδο, Νίκολας Τζάκσον, Λέβι Κόλγουιλ, Μαλό Γκουστό και Ρις Τζέιμς, ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι οι Πάλμερ, Τσίλγουελ, Φοφανά και Λάβια

Τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ ανέφεραν πως το πιο πιθανό σενάριο είναι πως θα χρησιμοποιήσει ξανά την ίδια ενδεκάδα που παέταξε στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής με τη Γάνδη (4-2 υπέρ των Άγγλων) ήτοι τους: Γιόργκενσεν, Ντισασί, Ανταραμπιόγιο, Μπαντιασίλ, Βέιγκα, Ντιούσμπερι, Κασαντέι, Νέτο, Ζοάο Φέλιξ, Μούντρικ κι Ενκουκού.

Την αποστολή των «μπλε» συγκροτούν οι Σάντσεθ, Γιόργκεσεν, Μπέργκστρομ, Ανταραμπιόγιο, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια, Ντισασί, Βέιγκα, Φερνάντες, Ντιούσμπερι, Χολ, Κασαντέι, Τσουκουεμέκα, Σάκι, Μαντουέκε, Μούντρικ, Νέτο, Ζοάο Φέλιξ, Ενκουνκού, Σάντσο, Τζορτζ, Γκούιου και Μέουκα.

Στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι, η επιτροπή διαιτησίας της UEFA όρισε τον 35χρονο Πορτογάλο ρέφερι, Αντόνιο Νόμπρε (Α’ Κατηγορίας). Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Πέδρο Ριμπέιρο, Νέλσον Περέιρα, 4ος ο Γκουστάβο Κορέια. Στο VAR ορίστηκαν οι Αντρέ Ναρκίσο, Έλντερ Μαλιέιρο.