ΧΥΤΥ Γραμματικού: Νέα επιτροπή για μια δίκαιη λύση

14

Η σύσταση Ειδικής Επιτροπής «για την αναζήτηση μιας δίκαιης, ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης» για το ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας με τον δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα και εκπροσώπους κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Γ. Πατούλη, ετέθησαν μια σειρά από ζητήματα από την πλευρά του δήμου, μελών του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα, των κατοίκων και των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής. Από την πλευρά τους τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής έδωσαν απαντήσεις στα ζητήματα που θίχτηκαν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να επικρατήσει κλίμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί από καμία πλευρά, προκειμένου να επιτευχθεί μια αποτελεσματική διέξοδος στο ζήτημα. Και με εισήγηση του περιφερειάρχη Αττικής η σύσταση Ειδικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας, του Δήμου και εκπροσώπων κατοίκων και φορέων και αντικείμενο την εξέταση και αξιολόγηση σημείων στα οποία εμφανίζεται απόκλιση θέσεων και απόψεων. Η Επιτροπή αποφασίστηκε σε διάστημα ενός μήνα να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και θέσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης τόνισε πως «όλοι μαζί θα προχωρήσουμε σε λύσεις που θα κάνουν καλό στην Αττική, λύσεις νόμιμες και ασφαλείς για το περιβάλλον».

«Σήμερα έγινε η αρχή μιας ουσιαστικής διαβούλευσης η οποία έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στόχος μας είναι εποικοδομητικός διάλογος, η σύνθεση απόψεων και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής και προσέθεσε: «Ως νέα Διοίκηση ήρθαμε για να λύσουμε προβλήματα και όχι για να επιτρέψουμε την παράταση καταστάσεων, που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής. Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θα βρούμε λύσεις που θα πάνε την τοπική κοινωνία μπροστά».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr