Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ ΑΕ, Στέφανο Αγιάσογλου. 

Ο υπουργός επιθεώρησε τα νέα οχήματα στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη και σε αυτό που εκανε το δρομολόγιο της γραμμής 909 στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. 

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν, όπως είχαμε δεσμευτεί η διοίκηση της ΟΣΥ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στους δρόμους της Αθήνας. Και τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν ενσωματωθεί στο συγκοινωνιακό έργο της πρωτεύουσας. Εξ' αυτών, τα 46 λεωφορεία σήμερα -για πρώτη φορά- εξυπηρετούν τους πολίτες. Και τις επόμενες εβδομάδες, ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Πρόκειται για σύγχρονα λεωφορεία, με χαμηλότερο αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές επιπτώσεις και τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Επίσης, οχήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες με κινητικά προβλήματα. Οι αστικές συγκοινωνίες εκσυγχρονίζονται. Περνούν σε άλλη εποχή. Οφείλουμε, όμως, όλοι μας να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, πάντα σεβόμενοι τον επιβάτη», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Ξιφαράς επισήμανε: «Ο υπουργός είπε όλη την ουσία σε σχέση με τη συγκεκριμένη προμήθεια με τα 140 λεωφορεία. Επιπρόσθετα, έχει ουσία, όμως, να τονίσουμε ότι μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό καταφέραμε να προμηθευτούμε καινούρια λεωφορεία μετά το 2007, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον έχουμε χτίσει ξανά την τεχνογνωσία που απαιτεί ο Oργανισμός για το πλάνο προμηθειών και τους επόμενους διαγωνισμούς που έρχονται, εφόσον, όπως έχει ήδη ειπωθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο μακροπρόθεσμος στόχος που έχει τεθεί είναι η ανανέωση του συνόλου του στόλου των λεωφορείων καθώς και η επέκταση του συγκοινωνιακού έργου των λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας». 

«Μαζί με τον εκσυγχρονισμό των λεωφορείων εκσυγχρονίζεται και η ίδια η ΟΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, τον τελευταίο χρόνο, έχοντας κάνει μία σειρά από υποδομές για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της εταιρείας, θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες των Αθηνών όσο καλύτερα γίνεται» σημείωσε ο Στέφανος Αγιάσογλου.