Χρηστίδης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπαχαλοποιήσει την προανακριτική τότε κάτι κρύβει

51
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι θέλει να κρύψει μπαχαλοποιώντας την προανακριτική για την Novartis έκανε ο εκπρόσωπος τύπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε πως ο κόσμος «έχει την αγωνία να απαντηθεί το τι συμβαίνει στην υπόθεση Novartis και τη φαρμακευτική δαπάνη».

Άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «είχε την ευκαιρία στην εξεταστική για την υγεία να φέρει στην επιφάνεια τον κ. Φρουζή και μια σειρά ακόμη ανθρώπων οι οποίοι θα μαρτυρούσαν στην επιτροπή αυτή όσα γνώριζαν. Δεν έγινε αυτό. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνεται από αυτό. Δεν ξέρω αν ήθελε να κρύψει ή να μην κρύψει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι κάτι το οποίο κρατάμε».

Αναφορικά με την εξαίρεση μελών από την προανακριτική για την Novartis που ζητά η πλευρά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχολίασε πως «εγώ σέβομαι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα δεν έχει βάλει στο τραπέζι, το θέμα λέγοντας ότι “εγώ πολιτικά δεν το βάζω”. Αν ο κ. Τσοβόλας ως συνήγορος και προφανώς ως ένας άνθρωπος ο οποίος λειτουργεί με συγκεκριμένο ρόλο έρχεται για να τρενάρει τη διαδικασία, η στάση την οποία θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος θα δείξει εάν ενδιαφέρονται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ή αν απλά θέλουν να μπαχαλοποιηθεί μια διαδικασία η οποία δεν θα καταλήξει ποτέ».

Ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρθηκε και στην συζήτηση για τις μολότοφ στην επιτροπή της Βουλής σημειώνοντας πως «ο καθένας κρίνεται για τη στάση που κρατάει στη συζήτηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ευθύνεται για μια σειρά αλλαγών στην προηγούμενη περίοδο, που οδήγησε σε εγκλήματα τα οποία έγιναν από ανθρώπους οι οποίοι αποφυλακίστηκαν. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει. Το κρίσιμο όμως είναι ότι μαζί με αυτό το οποίο εξέφρασε η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ζήσαμε στο αντιμνημόνιο, βλέπουμε και από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν στάσεις, συμπεριφορές και ρητορική, που κρύβει ακροδεξιές αντιλήψεις».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr