Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περιγράφει τη ρήξη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποκαλύπτει όσα προηγήθηκαν της διαγραφής του και προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις.

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλούν οι αποκαλύψεις του Μιχάλη Χουρδάκη για τη συνεργασία του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο βουλευτής, που εξελέγη με την Πλεύση Ελευθερίας και πλέον ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, περιγράφει περιστατικά που –όπως υποστηρίζει– σημάδεψαν τη σχέση τους, από πιέσεις για συνεργάτες και το κοινοβουλευτικό του γραφείο έως το αίτημα να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας και σήμερα ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, περιέγραψε σε πρόσφατη συνέντευξή του τα γεγονότα που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησαν στη ρήξη του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι αιχμές στην Κωνσταντοπούλου

Μιλώντας σε podcast της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρθηκε σε πιέσεις που, όπως υποστήριξε, δέχθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας στη Βουλή, καθώς και στους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα όταν του ζητήθηκε.

«Επέμενε πάρα πολύ να πάρω μια κυρία για συνεργάτιδα και όταν τη ρώτησα: πολύ ευχαρίστως να την πάρω, τι θα κάνει, μου είπε: Μην ασχολείσαι», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Χουρδάκης.

Και περιέγραψε σε άλλο σημείο: «Μου ζήτησε το γραφείο που παραδίδει η Βουλή στους βουλευτές της επαρχίας, ώστε να πηγαίνουν συνεργάτες της. Της είπα: Πολύ ευχαρίστως. Εγώ πού θα κάθομαι;. Και μου απάντησε: Στις σκάλες. Σας το λέω εντίμως».

Το σχόλιο Γεωργιάδη

«Το αληθινό πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και γενικά όσους θεωρεί υφισταμένους της… Αλίμονό μας αν έπαιρνε ποτέ πραγματική εξουσία», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Χ, σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο Μιχάλης Χουρδάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Χουρδάκη:

Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο. Επέμενε πάρα πολύ να πάρω μια κυρία για συνεργάτιδα και, όταν τη ρώτησα «πολύ ευχαρίστως να την πάρω, τι θα κάνει;», γιατί το αντικείμενό της ήταν τέτοιο που δεν μας χρειαζόταν, δεδομένου ότι από τον ίδιο χώρο είχαμε ήδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης άλλους τρεις, μου είπε: «Μην ασχολείσαι».

Μετά μου ζήτησε το γραφείο που παραδίδει η Βουλή στους βουλευτές της επαρχίας, ώστε να πηγαίνουν συνεργάτες της. Της είπα: «Πολύ ευχαρίστως. Εγώ πού θα κάθομαι;». Και μου απάντησε: «Στις σκάλες». Σας το λέω εντίμως. Επί λέξει.

Υπήρχε μια σειρά από τέτοια θέματα και, όταν στο τέλος μού είπε «θέλω να παραιτηθείς και να μου δώσεις την έδρα», εγώ της είπα: «Ξέρεις, Ζωή, εγώ δεν κάνω κάτι διαφορετικό από αυτά που είπαμε. Κάνω αυτά που συζητήσαμε. Αλλά αυτό που μου ζητάς είναι το ακριβώς αντίθετο».

Πιθανώς, εάν είχαν γίνει όλα με διαφορετικό τρόπο, με χαρά θα ξαναγυρνούσα στο πανεπιστήμιο. Από τον χώρο που προέρχομαι είχα και ιατρείο, χωρίς να υποτιμώ τη βουλευτική αποζημίωση. Για εμένα αυτό δεν είναι το κίνητρο και εξακολουθεί να μην είναι. Στον ιδιωτικό τομέα, και όχι μόνο, ήμουν καλά.

Όταν λοιπόν έγιναν όλα αυτά με την κυρία Κωνσταντοπούλου και έβγαλε μια ανακοίνωση-λίβελο εναντίον μου, με μία σελίδα γεμάτη ψέματα, θεώρησα άδικο να ακούω όλα αυτά και, έχοντας υποστεί όλες αυτές τις επιθέσεις, να παραδώσω την έδρα και να φύγω με κατεβασμένο το κεφάλι.